• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδισε τη μάχη για το πρόσημο ο Dow Jones, παραδόθηκε στην βουτιά της Snap ο Nasdaq

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταφέρνει να κλείσει σε θετικό έδαφος στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, την ώρα που ο Nasdaq δεν κατάφερνε να ξεφύγει από την πίεση που άσκησαν στις τεχνολογικές μετοχές οι προειδοποιήσεις της Snap.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.928,62 μονάδες με άνοδο 0,15%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 3.941,48 μονάδες με απώλειες -0,81% και ο Nasdaq στις 11.264,45 μονάδες με βουτιά -2,35%.

    Η απόδοση του 10ετούς Αμερικανικού ομολόγου έκανε μια ξαφνική κίνηση προς τα κάτω, καθώς οι επενδυτές, φοβούμενοι μια ύφεση, στράφηκαν προς τα ομόλογα, στέλνοντας τις τιμές τους υψηλότερες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,73% την Τρίτη.

    Μεγάλη αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Snap, η οποία έκλεισε στο -43,10%.

    Σε σημείωμά του ο CEO της Snap, Evan Spiegel, προειδοποίησε τους εργαζόμενος του ότι οι προβλέψεις για τον ρυθμό των κερδών θα πρέπει να επαναθεωρηθούν. Όπως εξηγεί, η εταιρεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικού δικτύωσης Snapchat συνεχίζει να έχει κέρδη, αλλά όχι με τον ρυθμό που είχε προβλέψει.

    «Γνωστοποιούμε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί ταχύτερα απ’ ότι περιμέναμε, όταν εκδώσαμε τις τριμηνιαίες οδηγίες το περασμένο μήνα», ανέφερε στο σημείωμά του ο Spiegel. «Ως αποτέλεσμα ενώ τα έσοδά μας συνεχίζουν να αυξάνοντα από έτος σε έτος, αυξάνονται πιο αργά απ’ ότι περιμέναμε», συνέχισε.

    Η πρόβλεψη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, για αύξηση εσόδων από 20% έως 25% σε ετήσια βάση, ήταν ήδη κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Οι προειδοποιήσεις της Snap, παρέσυραν και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου των Social media, με την Meta του Facebook να υποχωρεί κατά 7,62%, την Twitter κατά 5,5%, και την Pinterest κατά 23,64%.

    Αλλά και οι υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις με την Alphabet  να υποχωρεί κατά 4,95%, την Amazon κατά 3,21%, την Apple κατά 1,92%, την Netflix κατά 3.79%, την Nvidia κατά 4,40% και  την AMD 4,4%. Στο -6,93% έκλεισε η Tesla.

    Από τις μετοχές του Dow Jones η McDonald’s (2,74%), η Verizon (2,03%) και η IΒΜ (2,01%) σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Walt Disney (-3,94%), Boeing (-3,76%) και Visa (-2,38%).



    ΣΧΟΛΙΑ