• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα με ώθηση από τις τράπεζες – Στο +4% η Goldman Sachs

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τις τράπεζες να είναι στο προσκήνιο μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν νωρίτερα το πρωί.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να βρίσκεται στην Fed και στην πολιτική που θα ακολουθήσει για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των αυξημένων τιμών. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve δεν θα είναι τόσο επιθετική, αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιούνιο έδειξε άλμα 9,1% για σε ετήσια βάση τον Ιούνιου.

    Ο υψηλός πληθωρισμός πυροδότησε φόβους ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα και 100 μονάδες βάσης (1%), αλλά τώρα οι επενδυτές μάλλον αναμένουν μια αύξηση 0,75%.

    Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν. Συγκεκριμένα η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,8 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 5,3 δισ. δολάρια ή 15,02 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σημειώνοντας πτώση 48%, χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν. Η Bank of America ανακοίνωσε μείωση κερδών στα 5,93 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τα 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Goldman Sachs προσθέτει πάνω από 4% ενώ η μετοχή της Bank of America προσθέτει 1,2%.

    Λίγο μετά το άνοιγμα, η Tesla προσθέτει 3,7% , η Nvidia 4,8%, η Netflix +4% και η Amazon +1,8%.

    Στο κλίμα αυτό βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,7% στις 31.499 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 1,22% στις 11,591 μονάδες ενώ ο S&P500 κερδίζει 0,75% στις 3.892 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανωτέρα βία επικαλείται η Gazprom για παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ