• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα με την προσοχή να στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Κέρδη στη Wall Street σχεδόν μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Τρίτης, με τους επενδυτές να αναμένουν μεν αγωνιωδώς αλλά με αισιοδοξία το πόρισμα της διήμερης συνάντησης της Fed, οι αξιωματούχοι της οποίας θα συζητήσουν για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

    Η διήμερη συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη για να ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας. Ο πρόεδρος της Fed αναμένεται να επαναλάβει την προειδοποίηση του ότι η πορεία της ανάκαμψης, η οποία ήδη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη μελλοντική εξέλιξη της πανδημίας και την επιτυχία των αρχών στον περιορισμό της.

    Θετικά αλλά κατώτερα των εκτιμήσεων είναι τα αποτελέσματα της βιομηχανικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, χάνοντας ωστόσο την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 1,0%. Παράλληλα, η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 71,4% από 71,1% τον Ιούλιο.

    Η ελπίδα από την απόφαση της AstrtaZeneca ότι θα προχωρήσει στην τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου συνεχίζει να δίνει ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος να καταπολεμηθεί ο θανατηφόρος ιός, ενώ στις επιχειρηματικές εξελίξεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει από χθες η επιτυχία της Oracle. Η ByteDance απέρριψε την προσφορά της Microsoft για αγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ και επέλεξε την Oracle ως συνεργάτη της.

    Η Oracle επιβεβαίωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την ByteDance, με τον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν μα δηλώνει χθες στο CNBC τη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να επανεξετάσει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 166,92 μονάδες στο 0,61% ανεβαίνοντας στις 28.173,11 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 31,49 μονάδες με κέρδη 0,90%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 136,36 μονάδες ήτοι στο 1,24% στις 11.221,67 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και οκτώ με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η Intel (+2,05%) και ακολουθεί η  Dow Inc (+1,86%). Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Caterpillar (-1,94%), η Boeing (-0,70%) και η Travelers (-0,25%).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ