• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Καλπάζει ο Nasdaq στο 2,3% – Ράλι για τις μετοχές τεχνολογίας, εκτοξεύονται PayPal και Spotify

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, με τις μετοχές τεχνολογίας να πραγματοποιούν ράλι ανόδου εν αναμονή των αποτελεσμάτων κολοσσών του κλάδου, δίνοντας ώθηση άνω του 2% στον Nasdaq. Επιπλέον το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις Fed, η οποία κατά τις 9 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης.

    Η συνεδρίαση της Τρίτης βρήκε τους δείκτες στο κόκκινο, καθώς τόσο το ΔΝΤ με τις επί χείρω προβλέψεις του για την ανάπτυξη της οικονομίας, όσο και ορισμένα χειρότερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα, άσκησαν πιέσεις στους δείκτες. Ο Dow Jones έκλεισε στις 31.761,31 μονάδες με απώλειες -0,72%, ο S&P 500 στις 3.920,89 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ ο Nasdaq στις 11.562,57 μονάδες με βουτιά -1,87%.

    Ωστόσο σήμερα το κλίμα αλλάζει, οι μετοχές τεχνολογίας καλπάζουν και οι επενδυτές περιμένουν με αισιοδοξία την Fed αργότερα μέσα στην ημέρα. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για αύξηση στις 100 μονάδες βάσης, ωστόσο η αύξηση των επιτοκίων στις 75 μ.β μοιάζει πιο…γήινο σενάριο.

    Επίσης μετά το καμπανάκι του κλεισίματος αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μια σειρά από εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο τεχνολογικός κολοσσός Meta.

    Χθες Alphabet και Microsoft έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τους στις ανακοινώσεις ωστόσο εμφάνισαν διψήφια αύξηση των εσόδων τους. Η μετοχή της Microsoft αυξάνεται σήμερα 4,7% ενώ της Alphabet σημειώνει άνοδο 5,1% αφού οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Εκτόξευση για όλες τις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, με την Tesla να προσθέτει +3,7%, η Apple +1,8%, η NVIDIA +5%, η AMD επίσης προσθέτει 3 δολ. στο +3,6%  όσο και η Amazon στο +3,1%. H Meta που αναμένεται να ανακοινώσει στο τέλος της ημέρας αυξάνεται κατά 3,6%.

    Η μετοχή της Chipotle σημειώνει άνοδο 14% αφού η αλυσίδα burrito ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη, η μετοχή της PayPal καλπάζει κατά 8,6% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η Elliott Investment Management χτίζει μερίδιο στην εταιρία για να τον ωθήσει να αυξήσει τις προσπάθειές του για μείωση του κόστους. Η μετοχή της Boeing σημείωσε άνοδο 1,17, η μετοχή του Spotify αυξάνεται 14,6% στα 119 δολ., αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, βοηθούμενη από ένα άλμα 14% στους συνδρομητές.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 0,45% στις 31.903 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 46 μονάδες ή 1,19% στις 3.97 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με άλμα 2,23% σκαρφαλώνει στις 11.820,15 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι θα κάνει η Fed με τα επιτόκια – Όλο το παρασκήνιο και οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ