Από τον φούρνο στην… κατάψυξη οι αγορές και βεβαίως μαζί τους το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

Και πάλι σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, αν υπάρχουν, μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με την τιμή του brent να σκαρφαλώνει πάλι στα 95 δολάρια το βαρέλι.

1

Στις ευρωπαϊκές αγορές οι απώλειες φτάνουν το 1,45%, με το Χ.Α. να υποχωρεί 1,66%, στις 2.270 μονάδες και τους αναλυτές να μην ανησυχούν από τη στιγμή που η αγορά δείχνει ευρωπαϊκά αντανακλαστικά.

Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της BYLOT μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και κέρδη που οδηγούν τη μετοχή στο 1,06 ευρώ. Σημειωτέον ότι από σήμερα τρέχει το κρίσιμο 10ήμερο για την ένταξη ή μη ελληνικών μετοχών, ή ελληνικής μετοχής στον MSCI Emerging Greece.

Κρύο – ζέστη και για τις τράπεζες, με την Άλφα να υποχωρεί 3%, όσο δηλαδή η ΕΤΕ και η Eurobank και 2,93% η Πειραιώς.

Πτώση 2,3% για τη Μετλέν, 3,2% για την Aegean που επηρεάζεται από την άνοδο του πετρελαίου, 2,38% η ΕΛΧΑ, και πάνω από 1% οι απώλειες για την Jumbo. Καλύτερη η εικόνα για Allwyn και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Στα 15,28 η Σαράντης, με την εταιρεία να ανακοινώνει ισχυρό α’ τρίμηνο: Ισχυρή βελτίωση EBITDA 19,9% και στα 23,3 εκατ. ευρώ, με ενίσχυση του περιθωρίου και κέρδη προ φόρων και τόκων 17,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18,2%. Μόλις στα 5,5 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση εξαγοράς της Evoke από την Bally’s Intralot – Προσφορά στα 0,50 λίρες ανά μετοχή

Eli Lilly: Στο τραπέζι εξαγορά άνω των 2 δισ. δολαρίων για τη Kelonia Therapeutics

Fais Group: Προχωρά σε πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ. ευρώ