• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή ανάκαμψη για τους βασικούς δείκτες, στο +2% ο Nasdaq με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να σημειώνει κέρδη άνω του 2% την Τετάρτη, καθώς η αγορά επικεντρώνεται ξανά στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.564,59 μονάδες με άνοδο 1,01%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.446,59 μονάδες με κέρδη 1,12% ενώ ο Nasdaq στις 13.643,59 μονάδες με άνοδο 2,03%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (3,74%), Walmart (2,60%) και American Express (2,31%). Μόλις 2 από τις 30 μετοχές έκλεισαν με πτώση με τη σημαντικότερη να καταγράφει η JPMorgan (-3,22%). Στο -0,67% έκλεισε η Travelers.

    Η BlackRock (-0,15%) , η Fastenal (+2,24%) και η Delta Air Lines (+6,21%) ανακοινώσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου. Μάλιστα η επιστροφή της Delta σε κερδοφορία το προηγούμενο τρίμηνο έδωσε ώθηση και στις μετοχές των υπόλοιπων αεροπορικών και τουριστικών εταιριών με την American Airlines να σημειώνει άλμα 10,62%, τη Southwest Airlines άνοδο 7,57%, την Expedia άνοδο 4,88% και την Carnival Corporation 5,4%. Η ξενοδοχειακή εταιρεία Marriott σημείωσε άνοδο 7,53%.

    Από την άλλη, οι μετοχές της JPMorgan Chase υποχώρησαν κατά 3,22% αφού ο τραπεζικός γίγαντας ανέφερε πλήγμα 524 εκατομμυρίων δολαρίων που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις στην αγορά λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η τράπεζα κατέγραψε επίσης μείωση 42% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, αλλά τα έσοδά της ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, στα 31,59 δισ. δολάρια. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon προειδοποίησε ότι η τράπεζα δημιουργούσε πιστωτικά αποθέματα λόγω «υψηλών πιθανοτήτων καθοδικού κινδύνου» για την οικονομία των ΗΠΑ.

    Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της PayPal υποχώρησαν 2,9% μετά από ανακοίνωση της Walmart ότι προσέλαβε το στέλεχος της πρώτης, John Rainey, ως νέο οικονομικό διευθυντή της.

    Τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες εκτινάχθηκαν τον Μάρτιο στο 11,2% σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο μήνα η αύξηση ήταν 1,4%, έναντι εκτίμησης για άνοδο 1,1%. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, μετά την ανακοίνωση, υποχώρησε στο 2,68%. Η απόδοση άγγιξε το υψηλό τριετίας 2,82% αυτή την εβδομάδα προτού υποχωρήσει.

    Η πτώση της απόδοσης του 10ετούς στήριξε τις τεχνολογικές μετοχές, και ειδικότερα αυτές των εταιρειών ημιαγωγών, με την Nvidia να κερδίζει 3,3%, την Qualcomm 3,2% και την Advanced Micro Devices άνοδο 2,8%.

    Η έκθεση για τις τιμές παραγωγού ακολούθησε τον δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο οποίος παρουσίασε άνοδο 8,5% τον Μάρτιο.  Η έκθεση πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αν και σε επίπεδο δομικού δείκτη τιμών καταναλωτή, (χωρίς το κόστος τροφίμων και ενέργειας) καταγράφηκε άνοδος μόλις 0,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές – Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναλύουν οι επενδυτές

    Fitch: Στο 0,57% ο αρνητικός αντίκτυπος της ουκρανικής κρίσης στο ΑΕΠ της Ελλάδας – Τι προβλέπει για ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ