• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq ενόψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Το ισχυρό ανοδικό τους σερί συνέχισαν οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, στέλνοντας τον Nasdaq ακόμα πιο κοντά στις 11.000 μονάδες, με την αγορά στη Νέα Υόρκη να περιμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.973,01 μονάδες με άνοδο 0,80%, ο S&P 500  στις 3.969,61 μονάδες με κέρδη  1,28% ενώ ο Nasdaq στις 10.931,67 μονάδες με νέο άλμα 1,76%. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση για τον Nasdaq, κάτι που έχει να συμβεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Οι επενδυτές ευελπιστούν πως τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από αυτά που αναμένουν οι αναλυτές, οι οποίοι αναμένουν μια υποχώρηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 6,5% σε επίπεδο έτους. Μάλιστα, αναμένουν πως ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων δηλαδή των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, θα είναι 0,3% υψηλότερος από τον προηγούμενο μήνα και 5,7% υψηλότερος από πέρυσι.

    Μια θετική για την αγορά ανακοίνωση θα αναπτερώσει τις ελπίδες για μια ταχύτερη ολοκλήρωση του κύκλου σύσφιξης από τη Fed, κάποια στιγμή μέσα στο 2023, περιορίζοντας έτσι τους φόβους για την επιβράδυνση της οικονομίας. Οι ελπίδες αυτές οδηγούν πολλούς επενδυτές προς τις μετοχές μικρότερων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες ευθύνονται για το ράλι του Nasdaq τις τελευταίες ημέρες.

    Μετά την αυριανή ανακοίνωση του ΔΤΚ, οι επενδυτές θα στραφούν στα τριμηνιαία αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών την Παρασκευή, τα οποία ξεκινούν μια νέα σεζόν κερδών, ελπίζοντας και εκεί για ενδείξεις σχετικά με τους «παράγοντες» που έχει παραδεχθεί πως κοιτά η FED για τη λήψη των αποφάσεών της.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Microsoft (3,02%), Home Depot (2,61%) και Apple (2,11%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-1,72%) και Verizon (-1,84%). Συνολικά από τις 30 μετοχές του δείκτη, 22 έκλεισαν με άνοδο και 8 πτωτικά.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η GE HealthCare Technologies (8,32%), ενώ ακολούθησε η Bio-Rad Laboratories (6,53%).

    Μεταξύ των τεχνολογικών μετοχών, ξεχώρισε το +5,81% της Amazon, ενώ στο +3,51% έκλεισε η μετοχή της Alphabet, η οποία ανακοίνωσε απολύσεις στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.  Ανοδικά συνέχισε και η μετοχή της Tesla κλείνοντας στο +3,68%, ενώ στο +2,96% έκλεισε η Ford.

    Η ημέρα είδε επίσης την μετοχή meme της Bed Bath & Beyond να εκτοξεύεται κατά 68%, ενώ στο +21,18% έκλεισε η AMC και στο +7,15% η Gamestop.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Πέμπτη ημέρα ισχυρής ανόδου για το WTI παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    Χρυσός: Στα 1.878,90 δολάρια ανά ουγγιά – Νέο υψηλό 8 μηνών

     



    ΣΧΟΛΙΑ