• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρά ανοδικά στο άνοιγμα της Τετάρτης – Αγωνία για την στάση της FED

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, την ώρα που το ενδιαφέρον της αγοράς βρίσκεται στραμμένο στη συνεδρίαση της FED.

    Η αγορά ανησυχεί πως η FED θα κινηθεί πιο επιθετικά μέσα στο 2022, κάτι που θα προκαλέσει  πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές που πλήττονται από τις αυξήσεις των επιτοκίων. Πάντως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν αναμένεται να ανακοινώσει απόψε κάποια κίνηση, αλλά πιθανότατα θα δώσει σήμα για μια πρώτη αύξηση των βασικών της επιτοκίων τον Μάρτιο.

    Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ομιλία του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να σχηματίσουν μια άποψη για τον τρόπο που θα κινηθεί η FED μέσα στο 2022.

    Παράλληλα οι επενδυτές συνεχίζουν παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς η ένταση συνεχίζει να είναι αυξημένη παρά τις προσπάθειες για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, με τη Microsoft να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την μετοχή της να κινείται στο +3,5%. Αντίθετα η Boeing ανακοίνωσε μεγαλύτερες ζημιές από το αναμενόμενο με την μετοχή της να υποχωρεί κατά 2,1%.  Απόψε το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα η Tesla.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.650,20 μονάδες με άνοδο 1,03%, ο S&P 500 στις 4.423,12 μονάδες με άνοδο 1,53% ενώ ο Nasdaq στις 13.822,35 μονάδες με άνοδο 2,09%



    ΣΧΟΛΙΑ