• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες μεταβολές στο άνοιγμα της Παρασκευής, σε χαμηλά 3 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

    Wall Street


    Με ήπιες μεταβολές κινείται η Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής, μια μέρα μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500. Αν και τα πρώτα λεπτά οι δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, μετά το πρώτο μισάωρο η άνοδος περιορίστηκε, με αποτέλεσμα Dow Jones και S&P 500 να περάσουν προσωρινά σε αρνητικό έδαφος.

    Παρά τα στοιχεία για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάιο, η απόδοση του 1οετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε, έπειτα και από τα θετικά νέα από την Ευρώπη όπου η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει με υψηλούς ρυθμούς το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 1.45% βοηθώντας τις τεχνολογικές μετοχές να κινηθούν σε θετικό έδαφος. Την Πέμπτη η απόδοση είχε υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως το 1,44%, σε χαμηλό 3 μηνών, κλείνοντας τελικά στο 1,47%, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τις κεντρικές τράπεζες αποφασισμένες να συνεχίσουν να παρέχουν διευκολυντικές πολιτικές.

    Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο Κογκρέσο, όπου μια διακομματική ομάδα γερουσιαστών προσπαθούν να προωθήσουν σχέδιο  579 δισ. δολαρίων για τις υποδομές, την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις για την αντίστοιχη πρόταση Μπάιντεν ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

    Κάπως έτσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, ο Dow Jones κινείται στις 34.456 μονάδες με οριακές απώλειες, ο S&P 500 στις 4.240 μονάδες με οριακή άνοδο ενώ κοντά στο +0,2% κινείται ο Nasdaq, στις 14.046,5 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ