• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τους βασικούς δείκτες με στήριξη από τις πετρελαϊκές μετοχές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ήπια κέρδη, παρά τα σκαμπανεβάσματα των προσήμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατάφεραν να κλείσουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις συζητήσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ελπίζοντας πως θα υπάρχει λύση μέχρι την Παρασκευή.

    Οι μετοχές των πετρελαϊκών και χημικών προϊόντων έδωσαν στήριξη στο χρηματιστήριο, μετά και τη νέα άνοδο των τιμών του αργού. Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου των χρηματοικονομικών μετά τις ανακοινώσεις της American International Group για απώλειες 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Στήριξη στην αισιοδοξία των επενδυτών έδωσαν και τα στοιχεία για αύξηση των παραγγελιών στη βιομηχανία τον Ιούνιο.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.828,47 μονάδες με άνοδο 0,62%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.306,51 μονάδες με κέρδη 0,36% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.941,17 μονάδες με άνοδο 0,35%, σημειώνοντας ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones ξεχώρισαν αυτές της Dow (3,07%) και της Exxon Mobil (2,89%). Στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Microsoft (-1,5%) και της Travelers (-1,14%). Συνολικά,  20 έκλεισαν με άνοδο, 9 με απώλειες ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Raytheon Technologies.



    ΣΧΟΛΙΑ