• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures, προς νέο ρεκόρ η μετοχή της Tesla

    Wall Street


    Ήπια άνοδο υποδεικνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με ώθηση από το χθεσινό ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο Nasdaq αλλά και από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των γιγάντων λιανικών πωλήσεων, Walmart και Home Depot.

    Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.844,91 μονάδες με απώλειες -0,31%, ενώ για ακόμη μια συνεδρίαση ο S&P κατάφερε να περάσει το ιστορικό υψηλό των 3,386,15 μονάδων που κρατάει από τις 19 Φεβρουαρίου και έκλεισε στις 3.381,99 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο Nasdaq, ο οποίος έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ, έκλεισε στις 11.129,73 μονάδες με άνοδο 1%.

    Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε τόσο η Walmart όσο και η Home Depot. H Walmart ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,26% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.  Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 6,48 δισ. δολάρια ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 3,61 δισ. δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Και ο έτερος γίγαντας της λιανικής, η Home Depot ανακοίνωσε αποτελέσματα β΄ τριμήνου χρήσης υψηλότερα των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23,4% σε επίπεδο-ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,33 δισ. δολάρια ή 4,02 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,488 δισ. δολάρια ή 3,17 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Αυτή τη στιγμή η μετοχή της προσυνεδριακά ενισχύεται κατά 0,49%.

    Νέα ισχυρή άνοδος προβλέπεται για την μετοχή της Tesla η οποία προσυνεδριακά ξεπερνάει τις 1.900 μονάδες, με άνοδο 4,21%.

    Η ένταση ανάμεσα στις  ΗΠΑ και στην Κίνα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ, μετά την απόφαση του να αναγκάσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok και τις δηλώσεις του ότι σκέφτεται να ασκήσει πιέσεις στην Alibaba, τώρα ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τους περιορισμούς στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei ως μέρος μιας προσπάθειας για καταστολή της πρόσβασης της εταιρίας σε εμπορικά διαθέσιμα τσιπ υπολογιστών.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones παρουσιάζουν άνοδο κατά 45 μονάδες, ή στο 0,16% και ο S&P 500 κερδίζει 5,2 μονάδες στο 0,15%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 50,75 μονάδες ή στο 0,45%.



    ΣΧΟΛΙΑ