• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια ανοδικά το άνοιγμα της Τετάρτης, αναμένοντας τα πρακτικά της FED

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Τετάρτης, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED.

    Κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου οι αξιωματούχοι της FED είχαν αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, ενώ είχαν διαβεβαιώσει πως η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει μέχρι το 2023 την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.

    Την ίδια ώρα η αγορά στρέφεται σε μετοχές των κλάδων που θα επηρεαστούν θετικά, όπως οι μεταφορές και ο τουρισμός, από την σταδιακή άρση των περιορισμών για την πανδημία, καθώς οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς.  Παράλληλα, η αγορά αναμένει από την επόμενη εβδομάδα τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Όσον αφορά την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, αυτή συνεχίζει να υποχωρεί από το υψηλό 14 ημερών, κινούμενη κοντά στο 1,66%.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ να δείχνουν διεύρυνση τον Φεβρουάριο, σε νέο ιστορικό υψηλό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα αυξήθηκε στα 71,1 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, από 67,8 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

    Σε αυτό το κλίμα, με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα, ο Dow  Jones κινείται στις 33.459,54 μονάδες, με άνοδο 0,09%, ο S&P 500 στις 4.081,94 μονάδες, με άνοδο 0,20%, ενώ ο Nasdaq στις 13.729,06 μονάδες, με άνοδο 0,22%.



    ΣΧΟΛΙΑ