• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οι τεχνολογικές μετοχές προσγείωσαν στα χαμηλά ημέρας τους δείκτες, «έσωσε» τον Dow Jones η Pfizer

    χρηματιστές στη wall street


    Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το αρνητικό γύρισμα στο τελευταίο μέρος των συνεδριάσεων των τεχνολογικών μετοχών, με τους επενδυτές να προτιμούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, εν όψει και των πρώτων ανακοινώσεων των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο που ξεκινούν να δημοσιεύονται εντός της εβδομάδας.

    Η αρνητική εξέλιξη των τεχνολογικών μετοχών «έσβησε» την αισιοδοξία που έφερε η απόφαση της FDA να προχωρήσει με fast track τρόπο τις διαδικασίες γύρω από τις έρευνες για τα υποψήφια εμβόλια της Pfizer και της γερμανικής BioNTech για την αντιμετώπιση της Covid-19.

    Κάπως έτσι, ο Dow  Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,04% στις 26.085,80 μονάδες με την μετοχή της Prizer (+4,08%) και της UnitedHealth (+3%) να προσφέρουν στήριγμα στον δείκτη. Συνολικά από τις 30 μετοχές του δείκτη, 17 έκλεισαν με άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες 13 με πτώση. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (-2,62%) και Microsoft (-3,09%).

    Αντίθετα με τον Dow Jones, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.155,22 μονάδες με απώλειες -0,94% ενώ ο  τεχνολογικός Nasdaq στις 10.390,84 μονάδες με πτώση -2,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ