• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: H αισιοδοξία για την Nvidia έστειλε τον Nasdaq στο +1,5% – Πτώση για Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να ανακάμπτει μετά τις βαριές απώλειες της περασμένης εβδομάδας, αναμένοντας με αισιοδοξία πως τα νέα για τα αποτελέσματα τριμήνου της Nvidia που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στον κλάδο των ημιαγωγών.

    Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος συνέχισε να κινείται ο Dow Jones.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.463,69 μονάδες με απώλειες -0.11%. Αντίθετα, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.399,77 μονάδες με άνοδο 0,69% ενώ ο Nasdaq στις 13.497,59 μονάδες με κέρδη 1,56%.

    Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άλμα 8,47%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να δώσει μια καλή καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο, βρίσκοντας στήριξη στην αναπτυσσόμενη αγορά του AI. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, οδηγώντας τότε την κεφαλαιοποίησή της πάνω από το 1 τρισ. δολάρια. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης. Πάντως οι προσδοκίες της Wall Street για τα κέρδη που θα ανακοινώσει η τεχνολογική εταιρεία είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

    Πέρα από τη Nvidia, τα βλέμματα της αγοράς στρέφονται στις ανακοινώσεις για τους δείκτες PMI αλλά και στο ετήσιο συνέδριο του Jackson Hole κατά το οποίο ο Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να αναφερθεί, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, στην πολιτική της FED το επόμενο διάστημα. Η αγορά αναζητεί από τον Τζερόμ Παόυελ σαφήνεια σχετικά με το πως η FED αξιολογεί τα αντικρουόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, την ανάπτυξη, την αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις, αλλά και ενδείξεις για το πως η ομοσπονδιακή τράπεζα σκέφτεται να σχεδιάσει την χαλάρωση της πολιτικής της το 2024.

    Σε επίπεδο μετοχών, οι Salesforce (2,05%), Microsoft (1,70%) και Intel (1,19%) κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των τίτλων του Dow Jones. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Johnson & Johnson (-2,98%), Nike (-1,86%) και  Home Depot (-1,01%). 

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

    Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.923 δολάρια ανά ουγγιά

    Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος 4% για Πειραιώς, Alpha και Cenergy – Κέρδη και για τον ενεργειακό κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ