• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Περιόρισε τις απώλειες που προκάλεσε η αναβολή της συνέλευση του OPEC – Πτώση και για τον χρυσό

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Με μικρές απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, περιορίζοντας πάντως σημαντικά την αναταραχή που προκλήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα μετά την αναβολή της συνεδρίασης του OPEC+.

    Η αγορά ανέμενε πως ο OPEC+ στις 26 Νοεμβρίου θα προχωρούσε σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου οι οποίες έχουν υποχωρήσει ξανά. Ωστόσο το καρτέλ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πως μεταθέτει την συνεδρίασή του για τις 30 του μήνα, χωρίς περεταίρω εξηγήσεις.

    Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη απόφαση για μείωση της παραγωγής είχε περάσει με αντιδράσεις από τις αφρικανικές χώρες. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της προς άλλα μέλη του καρτέλ για τους ρυθμούς παραγωγής πετρελαίου.

    Σε αυτό το κλίμα, το πετρέλαιο τύπου Brent  Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,65 δολάρια ή -0,08% στα 81,79 δολάρια το βαρέλι.

    Το West Texas Intermediate Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,67 δολάρια ή -0,9% στα 77,10 δολάρια το βαρέλι.

    Τα συμβόλαια είχαν βρεθεί νωρίτερα να υποχωρούν άνω του 4%.

    Χρυσός

    Την ίδια ώρα, κάτω από τα 2000 δολάρια υποχώρησε το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε απώλειες 8,8 δολάρια, για να διαμορφωθεί στα  1992,8 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ώθηση από το θετικό άνοιγμα της Wall Street

    Ευρωκοινοβούλιο: Έγκριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2024 με επιπλέον πόρους για έρευνα, νεολαία, εξωτερικές προκλήσεις

    Σενετάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης του ιαπωνικού κολοσσού NTT Data στην ελληνική αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ