• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον Dow Jones – Σε Λευκό οίκο και λιανικό εμπόριο το ενδιαφέρον

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου για το ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.348,60 μονάδες με άνοδο 0,14%, σπάζοντας το αρνητικό σερί των 5 συνεδριάσεων, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.136,30 μονάδες με άνοδο 0,30% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 12.365,21 μονάδες με κέρδη 0,66%.

    Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή αισιόδοξος πως θα υπάρξει κάποια λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που κινδυνεύει να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε αθέτηση πληρωμών, την ώρα που από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι προειδοποιούν πως υπάρχει ακόμα απόσταση μεταξύ αυτών και του Λευκού Οίκου. Πάντως και οι Γέλεν εμφανίστηκε αισιόδοξοι πως οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια χρεοκοπία.

    Οι νέες διαπραγματεύσεις ξεκινούν την Τρίτη, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Οι συζητήσεις αναμένονταν να συνεχιστούν την προηγούμενη Παρασκευή, ωστόσο κρίθηκε προτιμότερο να αναβληθούν για αύριο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα στοιχεία της έρευνας του Empire State Manufacturing για τον μήνα Μάιο, τα οποία έδειξαν μια κατάρρευση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη, υποχωρώντας κατά  43 μονάδες από τον Απρίλιο στο -31,8, κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για -5.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά αναμένει αυτή την εβδομάδα τα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών του λιανικού εμπορίου για το πρώτο τρίμηνο, με την Home Depot να αναφέρει την Τρίτη και τις Target και Walmart την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Intel (2,99%), American Express (1,39%), Walgreens Boots Alliance (1,38%) και Boeing (1,04%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Verizon (-2,18%).

    Γενικότερα, ιδιαίτερα θετική ήταν η μέρα για τις μετοχές των μετοχών εταιρειών ημιαγωγών με την Western Digital να κλείνει στο +11,26% και τη Micron Technology στο +6,11%, ενώ και οι περιφερειακές τράπεζες έκλεισαν με ισχυρή άνοδο, με την Zions Bancorp να σημειώνει κέρδη 8,47%, την Comerica 7,29% και την KeyCorp 6,67%.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος για το πετρέλαιο μετά από 4 συνεχόμενες εβδομαδιαίες απώλειες

    Χρυσός: Με μικρή άνοδο άνοιξε την εβδομάδα

    ΕΕ: Ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft με 69 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ