• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Με μικρή άνοδο άνοιξε την εβδομάδα

    Χρυσός σε ράβδους


    Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τη Δευτέρα ο χρυσός, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για το ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους.

    Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη. «Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει μια επιθυμία από την πλευρά τους και από την δική μας να καταλήξουμε σε συμφωνία. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε», ανέφερε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή. Από την πλευρά τους, πάντως, οι Ρεπουμπλικανοί έσπευσαν να δηλώσουν πως υπάρχει ακόμα απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών

    Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε τη Δευτέρα κατά 2,90 δολ. ή 0,1% και διαμορφώθηκε στα 2.022,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το ασήμι Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 14 cents ή 0,6% και να κλείνει στα 24,29 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα, στο μεταξύ, ενισχύθηκε 2 cents ή 0,6% στα 3,75 δολ. η λίβρα.

    Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 7,70 δολ. ή 0,7% στα 1.074,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 16,50 δολ. ή 1,1% στα 1.530,30 δολ. ανά ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΕ: Ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft με 69 δισ. δολάρια

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Στο +0,25% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ