• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα της Πέμπτης

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος επιστρέφουν κατά το άνοιγμα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την θετική αντίδραση της Τετάρτης στις δύο πρώτες πτωτικές συνεδριάσεις της εβδομάδας.

    Οι πιέσεις στις μετοχές πραγματοποιούνται παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν αρκετές εταιρίες για το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά και την απροσδόκητη μείωση του εβδομαδιαίου αριθμού αιτήσεων έναρξης καταβολής επιδόματος ανεργίας σε νέο χαμηλό από την έναρξη της πανδημίας.

    Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε στις 547.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 17 Απριλίου, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 610.000 αιτήσεις. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στα 586.000.

    Πάντως σε θετικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από τη Goldman Sachs, αλλά και οι αεροπορικές. Η μετοχή της Southwest Airlines ενισχύεται κατά 0,93%  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μικρότερες του αναμενόμενου ζημιές το πρώτο τρίμηνο του έτους και συνέχιση της αύξησης των κρατήσεων για ταξίδια αναψυχής. Από την πλευρά της η μετοχή της American Airlines  πέρασε σε αρνητικό έδαφος μετά την αρχική άνοδο. Η αεροπορική ανακοίνωσε ότι πέρασε σε θετικές ταμειακές ροές στο τέλος του τριμήνου, εξαιρέσει της εξυπηρέτησης του δανεισμού της.

    Λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των αγορών μετοχών της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί στις 33.989,91 μονάδες, με απώλειες 0,43%,  ο S&P 500 κινείται στις 4163,18 μονάδες  με απώλειες 0,25% ενώ ο Nasdaq στις 13.931,51 μονάδες με απώλειες  -0,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ