• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Εντυπωσιακή ανάκαμψη για Nasdaq με άλμα 3% – Άλμα 17,59% για την Meta

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με την μετοχή της Meta, της μητρικής του Facebook, να δίνει ώθηση σε όλο τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall Street κατάφερε να κλείσει την συνεδρίαση της Πέμπτη με εντυπωσιακό τρόπο, με τον Nasdaq να επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος με άλμα άνω του 3%.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.916,39 μονάδες με άνοδο 1,85%, ο S&P 500 στις 4.287,50 μονάδες με κέρδη 2,47% ενώ ο Nasdaq στις 12.871,53 μονάδες με άλμα 3,06%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (6,35%), Merck (4,08%) και η Nike (4,80%), ενώ μόλις 4 από τις 30 μετοχές έκλεισαν με πτώση, με την Amgen να σημειώνει τις πιο σοβαρές απώλειες, υποχωρώντας κατά  4,28%.

    Οι επενδυτές άκουσαν το υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει πως το πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ των ΗΠΑ υποχώρησε απρόσμενα κατά 1,4%, κόντρα στις προβλέψεις για άνοδο 1%. Ωστόσο, για την ύφεση αυτή ευθύνεται κυρίως η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος. Παράλληλα η αγορά είδε τα αιτήματα για επιδόματα ανεργίας να παραμένουν χαμηλά, διαμορφωμένες στις 180.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

    Από την άλλη, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 33 δισ. δολαρίων. Αίτημα το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.

    Έτσι, οι επενδυτές στράφηκαν κυρίως προς τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίμηνο, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνει το άλμα της μητρικής του Facebook, Meta. Σε αντίθεση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν είχε απογοητεύσει τους επενδυτές, η Meta ανακοίνωσε εντυπωσιακά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρά τα χειρότερα του αναμενόμενου έσοδα. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο  17,59%.

    Η Qualcomm είδε επίσης τη μετοχή της να κλείνει με άλμα 9,69% λόγων των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσε ενώ και το PayPal έκλεισε στο +11,48% παρά το αδύναμο guidance για το δεύτερο τρίμηνο.

    Από την άλλη πλευρά, η Caterpillar υποχώρησε κατά -0,71% παρά την πτώση των κερδών. Η Teladoc σημείωσε βουτιά 39,98% μετά την αναφορά αποτελεσμάτων ασθενέστερων από το αναμενόμενο.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, αποτελέσματα ανακοινώνουν η Apple και η Amazon, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο άνω του 4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο αναμένοντας τις κινήσεις της Γερμανίας

    Επιβίωση στο ναρκοπέδιο των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ