• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έκτη ανοδική ημέρα για Dow Jones και επιστροφή στις 39.000 μονάδες – Βαρίδι για S&P 500 η Uber

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μεικτά αποτελέσματα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να επεκτείνει το ανοδικό του σερί για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση – την καλύτερη επίδοση για το 2024.

    Ειδικότερα,  ο Dow Jones έκλεισε στις 39.056,39 μονάδες με κέρδη 0,44%, με 21 από τις 30 μετοχές του να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Amgen (2,33%), ενώ ακολούθησαν οι Boeing (2,05%) και η JPMorgan (2,02%). Στον αντίποδα τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσε η Intel, κλείνοντας στο -2,22%, μετά τις προειδοποιήσεις της για τα έσοδά του δεύτερου τριμήνου, λόγω των εμποδίων της αμερικανικής κυβέρνησης στις εξαγωγές υλικού για την κινεζική Huawei.

    Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.187,67 μονάδες παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, με την μετοχή της Uber να αποτελεί βαρίδι σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τις μετοχές του δείκτη (-5,78%). Η εταιρεία απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, καταγράφοντας ζημιές 654 εκατ. δολάρια, την ώρα που οι επενδυτές ανέμεναν κέρδη κέρδη 503,1 εκατ. δολαρίων.

    Με απώλειες 0,18% έκλεισε ξανά ο Nasdaq, στις 16.302,76 μονάδες.

    Μεταξύ των χαμένων της ημέρας ήταν και οι μετοχές της Tesla, κλείνοντας στο -1,74%,  αφού το Reuters ανέφερε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ εξετάζουν εάν η εταιρεία διέπραξε απάτη  στο πλαίσιο έρευνας στα συστήματα Autopilot .

    Αντίθετα με άνοδο 1,80% έκλεισε η μετοχή της Pfizer, μετά την είδηση πως προχωρά σε διακανονισμό για πάνω 10.000 αγωγές για την υπόθεση του φαρμάκου Zanac.

    To μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται με νέες ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων και αυτές της Airbnb, μετά το κλείσιμο της αποψινής συνεδρίασης, με τη μετοχή ωστόσο να υποχωρεί στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς παρά τα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη, προσέφερε μια ασθενής καθοδήγηση για το δεύτερο τρίμηνο.

    Πέρα από τα εταιρικά νέα, οι επενδυτές  προσπαθούν να αξιολογήσουν μια σειρά από νέα σχόλια από τη FED, με την πρόεδρο της Fed της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς να δηλώνει ότι η πολιτική επιτοκίων της Fed πιθανότατα θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον επίπεδο έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί «βιώσιμα» προς τον στόχο του 2%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές μετά την απρόσμενη μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 – Άλμα 12,8% για τη μετοχή της Siemens Energy

    Πάρτι σε Εθνική, Cenergy, Mytilineos και νέα υψηλά 13 ετών για Γενικό Δείκτη – Στα 30 ευρώ η Jumbo, στα 4 δισ. η αξία της



    ΣΧΟΛΙΑ