• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές μετά την απρόσμενη μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν μια απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,36 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

    Πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, πάντως, τόσο το WTI όσο και το Brent υποχωρούσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου, καθώς ένα μεγάλο μέρος του γεωπολιτικού κινδύνου από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχει εκτονωθεί. Ακόμα και η πιθανή κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας δεν επηρεάζει άμεσα τις εφοδιαστικές αλυσίδες του πετρελαίου, καθώς αυτό που θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο για τις προμήθειες η αγορά του πετρελαίου είναι μια πιο ενεργή συμμετοχή του Ιράν στην κρίση. Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και την μικρής έντασης απάντησης του Τελ Αβίβ, οι σχετικές ανησυχίες έχουν εκτονωθεί αρκετά.

    Στους συντελεστές πίεσης της ημέρας ήταν και η άνοδος του δολαρίου. Παράλληλα, η υποχώρηση των τιμών του WTI κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών επιδεινώνει επίσης την  εξασθένηση των τιμών.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 78,99 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

    Το Brent για διακανονισμό Ιουλίου σημείωσε άνοδο 0,5% στα 83,58 δολάρια το βαρέλι, στο ICE Futures του Λονδίνου.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Cosco Shipping, Γουάν Μιν, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

    Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Γορίλας στο δωμάτιο η Fed

    Ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 – Άλμα 12,8% για τη μετοχή της Siemens Energy



    ΣΧΟΛΙΑ