• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη συνεδρίαση απωλειών για τον Dow Jones – Άλμα 10% για τη Netflix

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ η 3M ήταν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση «βαρίδι» για τον Dow Jones.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 37.806,39 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.868,55 μονάδες με κέρδη 0,08% και ο Nasdaq στις 15.481,92 μονάδες με άνοδο 0,36%.

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Netflix, μετά την εντυπωσιακή αύξηση συνδρομητών επί πληρωμή που ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. H εταιρεία πρόσθεσε 13,1 νέους συνδρομητές στο τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά τους 260,8 εκατ. συνδρομητές. Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 10,7% στα 544,87 δολάρια.

    Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών το μεγάλο ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην Tesla, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης. Η εταιρεία του Elon Musk απογοήτευσε την αγορά, προειδοποιώντας για μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων το 2024, ενώ και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή υποχωρεί κατά περίπου 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το τέλος της συνεδρίασης.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, αυτή που ξεχώρισε ήταν αυτή της Microsoft, η οποία μάλιστα είδε εντός της συνεδρίασης την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 3 τρισ. δολάρια. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,92%, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 2,99 δισ. δολάρια.

    Παράλληλα, η Meta έκλεισε με άνοδο 1,43%, με την κεφαλαιοποίηση της μητρικής της Facebook να φτάνει και αυτή το 1 τρισ. δολάρια.

    Στον αντίποδα, η AT&T υποχώρησε κατά 2,97% καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη, ενώ βουτιά 14,04% σημείωσε η DuPont De Nemours, μετά την προαναγγελία αδύναμων αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και την έκδοση απογοητευτικών οδηγιών για το πρώτο τρίμηνο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Chevron (1,99%) και Boeing (1,24%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Verizon (-2,25%) και 3M (-2,98%). Η τελευταία είχε υποχωρήσει την Τρίτη μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματά που ανακοίνωσε, με απώλειες άνω του 10%.



    ΣΧΟΛΙΑ