• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά 1% για το WTI σε χαμηλό πέντε μηνών

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Συνέχεια στις απώλειες για μια ακόμη συνεδρίαση γνώρισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τρίτη, με το WTI να υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και να κινείται πλέον κοντά στα 72 δολάρια το βαρέλι.

    Οι πιέσεις στο αργό έρχονται καθώς οι βασικοί δείκτες της αγοράς πετρελαίου δείχνουν ότι οι προμήθειες ξεπερνούν τη ζήτηση, επισκιάζοντας τις δεσμεύσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι ο OPEC+ θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες εθελοντικές περικοπές παραγωγής του.

    Η Σαουδική Αραβία μείωσε την Τρίτη τις επίσημες τιμές πώλησης αργού στην Ασία για τον επόμενο μήνα, μια σαφής ένδειξη αδυναμίας στις αγορές, καθώς ο OPEC και οι σύμμαχοί του βαθαίνουν τους περιορισμούς της παραγωγής σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το πλεόνασμα. Η απόφαση έρχεται την ώρα που τα φορτία από τις ΗΠΑ απειλούν να πλημμυρίσουν τις αγορές στην Ασία. Η παραγωγή εκτός της συμμαχίας του OPEC+ ξεπέρασε σταθερά τις προσδοκίες φέτος, περιορίζοντας την όποια ανοδική πορεία της αγοράς, την ώρα που οι προοπτικές της ζήτησης πλήττονται από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την Κίνα.

    Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του WTI Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 72 σέντς ή -1%, για να διαμορφωθεί στα 72,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ