• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα ανόδου, επέστρεψε στις 4.000 μονάδες ο S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ανοδικά έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να επιστρέφει πάνω από τις 4.000 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 31.774,52 μονάδες με άνοδο 0,61%, ο S&P 500 στις 4.006,18 με άνοδο 0,66% ενώ ο Nasdaq στις 11.862,13  μονάδες με κέρδη 0,60%.

    Η αγορά της Νέας Υόρκης είδε την Τετάρτη την ΕΚΤ να ανακοινώνει νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ άκουσε παράλληλα τον επικεφαλής της FED να επιβεβαιώνει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα κάνει τα πάντα μέχρι να δει τον υψηλό πληθωρισμό να υποχωρεί. Ο Πάουελ ανέφερε επίσης ότι μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων ή μια στροφή στη μείωση των επιτοκίων δεν θα έρθει σύντομα.

    «Η ιστορία προειδοποιεί έντονα για την πρόωρη χαλάρωση της πολιτικής», είπε. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι σε αυτό το έργο και θα το διατηρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά».

    Πλέον όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές προβλέπουν πως η FED θα ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου μία ακόμα αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης. Οι τελευταίοι που προχώρησαν σε αυτή την εκτίμηση ήταν οι αναλυτές της Nomura, ενώ παρόμοιες απόψεις έχουν πλέον και η Goldman Sachs και η Bank of America.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε.

    Συγκεκριμένα οι αιτήσεις υποχώρησαν στις 222.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου από 228.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 240.000. Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, διολίσθησε στις 233.000 από 240.500. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 1,473 εκατ. από 1,437 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

    Μετοχές

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (2,36%),  JPMorgan (2,31%) και Goldman Sachs (1,44%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι 3M(-1,05%) και η Apple (-0,96%), με την τελευταία να έχει παρουσιάσει μόλις χθες τα νέα της μοντέλα του iPhone.

    Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών ήταν γενικά ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας, μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Regeneron έκλεισε με άνοδο 18,85% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έβγαλε θετικές ενδείξεις από εργαστηριακές δοκιμές για ένα φάρμακο για το οίδημα ωχράς κοιλίδας που προκαλείται από τον διαβήτη.

    Ισχυρά κέρδη άνω του 9.34% σημείωσε η μετοχή της Snap, ενώ στο +7,36% έκλεισε η GameStop.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήπια πτώση του χρυσού λόγω της απόφασης της ΕΚΤ

    Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά επτά μηνών

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά την απόφαση της ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ