Θετικό το άνοιγμα μετά από δύο μέρες μεγάλης μεταβλητότητας. Η αντίδραση των αγορών, 1,20% για τον Daxκαι 1,67% για τον γενικό δείκτη στις 2.111 μονάδες οφείλεται στην πληροφορία ότι συμμαχικά πλοία θα φυλάσσουν τα στενά του Ορμούζ, ενώ οι ΗΠΑ ζήτησαν να αρθούν κάποιοι περιορισμοί από το εμπάργκο στο Ιράν.

Στα 107 δολάρια υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου. Την ίδια ώρα η προσοχή στρέφεται στην τριπλή λήξη των παραγώγων και το rebalancing των δεικτών FTSE Russell και Stoxx θα επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς.

1

Τα αποτελέσματα από ΔΕΗ, η ενημέρωση που έκανε η Allwyn θα βάλουν τις μετοχές στο επίκεντρο. Από μικρότερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες πολύ καλά αποτελέσματα δημοσίευσαν Lavipharm και Μοτοδυναμική. Κέρδη 1,91% για την Allwyn, 2,80% για την ΔΕΗ, 1,71% για την Μοτοδυναμική και απώλειες 0,6% για την Lavipharm.

Το βράδυ δημοσιεύει η Scope την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τα άλλα, οι αγοραστές επιστρέφουν στις τράπεζες. Με άνοδο 2,35% η Κύπρου, 1,92% η Credia, 1,40% η Άλφα, 1,83% η ΕΤΕ και 1,92% η Eurobank. Αντίδραση 1,79% βγάζει η Μετλέν μετά τη χθεσινή πτώση του 4%, στα 35,22 ευρώ, 1,70% η Τιτάν, πάνω από 2% η Aegean, 1,61% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,69% η Βιοχάλκο, 3,98% η ΔΕΗ, στα 18,56 ευρώ.

Πιέσεις στα 9,19 ευρώ η ΕΥΔΑΠ, παρά τα 3 εκατ. κομμάτια που απέκτησε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 9,70. Στα 9,19 ευρώ η μετοχή αυτή την ώρα και οριακές απώλειες. Στα 39,52 σκαρφαλώνει η ΜΟΗ. Κέρδη 1,30% για την Πειραιώς. Στα 14 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές.

Διαβάστε επίσης 

Πετρέλαιο: Που μπορεί να φτάσει η τιμή του αν ο πόλεμος συνεχιστεί – Ανάλυση

To νέο project του Τζεφ Μπέζος: Μega fund $100 δισ. για την αναμόρφωση της παγκόσμιας μεταποίησης μέσω ΤΝ

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη μετά το σήμα ΗΠΑ-Ισραήλ ότι ο πόλεμος «ίσως τελειώσει πιο γρήγορα»