• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ασταμάτητος ο Dow Jones έκανε το «9 στα 9» – Βουτιά 2% ο Nasdaq λόγω Tesla και Netflix

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Στις 9 συνεχόμενες συνεδριάσεις διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο Dow Jones στη Wall Street, αψηφώντας τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες οδήγησαν τον Nasdaq σε βαριές απώλειες της τάξης του 2%.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.224,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,47%. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2017 που ο δείκτης των 30 blue chips κατάφερε να σημειώσει 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

    Η σημερινή του άνοδος ήρθε κυρίως χάρη στην εξαιρετική επίδοση της  Johnson & Johnson, η οποία έκλεισε με άνοδο 6,09%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος.

    Αντίθετα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με πτώση, επηρεασμένοι από τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές που προκάλεσαν οι απογοητευτικές δηλώσεις των Tesla και Netflix. Ειδικότερα, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.534,84 μονάδες με απώλειες -0,68%, ενώ ο Nasdaq βούλιαξε στις 14.063,31 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -2,05%.

    Η μετοχή της Netflix υποχώρησε κατά 8,41%, καθώς παρά την αύξηση των νέων συνδρομητών και την πολιτική της κατά των κοινών κωδικών χρήσης, τα έσοδά της δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 9,74%, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Η πτώση ήρθε καθώς ο Ίλον Μασκ και άλλα στελέχη της διοίκησής της δήλωσαν στους αναλυτές πως η παραγωγή οχημάτων θα επιβραδυνθεί κατά το τρίτο τρίμηνο λόγω αναγκαίων βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν στα εργοστάσιά της. Η αγορά προβληματίστηκε επίσης για την πτώση του περιθωρίου κέρδους αλλά και για τις προοπτικές γύρω από το Cybertruck.

    Πάντως, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής, το 74% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Η ισχύς των εταιρικών κερδών έχει δημιουργήσει αισιοδοξία για μια ήπια προσγείωση για την οικονομία.

    Πίσω στον Dow Jones και πέρα από το άλμα της Johnson & Johnson, ιδιαίτερα ανοδική ήταν η συνεδρίαση και για την Goldman Sachs, η οποία έκλεισε στο +3,05%. Ακολούθησαν οι Boeing (2,37%),  Merck (2,37%) και IBM (2,14%) με άνοδο άνω του 2%,  με την τελευταία να ικανοποιεί τους επενδυτές με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο. Άνω του 1% άνοδο σημείωσαν επίσης οι Walmart, Travelers (η οποία επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο), Honeywell International, JPMorgan, Coca-Cola, Chevron και Walgreens Boots Alliance.

    Αντίθετα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι Intel (-3,16%), Salesforce (-2,65%), Microsoft (-2,31%), Nike (-2,14%) και Apple (-1,01%).

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες για τον χρυσό: Έκλεισε στα 1.970,90 δολ. ανά ουγγιά

    Ανοδικά οι Ευρωαγορές παρά τη βουτιά 2,5% του τεχνολογικού κλάδου

    Blackstone: «Βυθίστηκαν» κατά σχεδόν 40% τα διανεμητέα κέρδη το β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ