• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αρνητικό άνοιγμα για τους δείκτες έφεραν τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ απογοήτευσαν την αγορά.

    Ειδικότερα, ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε κατά 210.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο αριθμός τους να αυξηθεί κατά 550.000, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 306.000 έως 800.000 θέσεις εργασίας. Ο Νοέμβριος ήταν ο δεύτερος ολόκληρος μήνας προσλήψεων ύστερα από τη λήξη των επιδομάτων ανεργίας, που χρηματοδοτούσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2%, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2020, από το 4,6% τον Οκτώβριο.

    Την ίδια ώρα επανέρχεται η ανησυχία γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς άλλα 5 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, το ΔΝΤ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αβεβαιότητα που προκαλεί η νέα μετάλλαξη, σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις στις οποίες θα πρέπει και να επικεντρωθούν οι αμερικανικές τράπεζες.

    Ιδιαίτερα πτωτικά κινείται ο κλάδος των τεχνολογικών μετοχών, ενώ στο -3,84% κινείται η μετοχή της Nvidia έπειτα και από το μπλόκο που επιχειρεί η FTC στην εξαγορά της βρετανικής Arm.

    Σε αυτό το κλίμα, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των συνεδριάσεων στη Wall Street, o Dow Jones κινείται στις  34.610,62 μονάδες με πτώση  -0,08%, ο S&P 500 στις 4.558,39 μονάδες με πτώση  -0,41%, ενώ ο Nasdaq στις 15.183,81 μονάδες με πτώση -1,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ