• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες στο τέλος της ημέρας για τους βασικούς δείκτες με ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, με τις πιέσεις που δέχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι τεχνολογικές μετοχές να επηρεάζουν αρνητικά τα τελευταία λεπτά και τους τρεις βασικούς δείκτες.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα νέα επεισόδια της κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κάτι που έχει ιδιαίτερη επίδραση στις τεχνολογικές μετοχές, αλλά και τα νέα γύρω από τον κορονοϊό, με τη μείωση κρουσμάτων που καταγράφεται σε κάποιες πολιτείες, και την μάχη για την ανακάλυψη εμβολίου, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για την έγκριση του πρώτου σχετικού σκευάσματος, η ασφάλεια του οποίου πάντως αμφισβητείται από άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

    Παράλληλα, οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα γύρω από τις διαπραγματεύσεις γύρω από το νέο πακέτο για τη στήριξη της οικονομίας, μετά την αποτυχία των συζητήσεων στο Κογκρέσο αλλά και τις όποιες ελπίδες γέννησαν τα τέσσερα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones, έπειτα από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, υποχώρησε στις 27.686,91 μονάδες με απώλειες -0,38%. Ο S&P 500, που νωρίτερα κινούταν κοντά σε νέο ιστορικό υψηλό, υποχώρησε τελικά στις 3.333,69 μονάδες με απώλειες -0,80%, ενώ για δεύτερη ημέρα υποχώρησε ο  Nasdaq, κλείνοντας στις  10.782,82 μονάδες με απώλειες -1,69%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones ξεχώρισαν οι μετοχές των JPMorgan (3,16%) και American Express (1,61%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών Apple (-2,97%), Microsoft (-2,34%) και Intel (-2,09%), ενώ ισχυρές απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens (-2,36%). Συνολικά, 14 έκλεισαν ανοδικά, 15 με πτώση ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Merck & Co.



    ΣΧΟΛΙΑ