• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Aπώλειες στο άνοιγμα της Τετάρτης, ισχυρή υποχώρησε και για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο βαθύ κόκκινο, μετά την αντίδραση της Τρίτης, φαίνεται πως επιστρέφει την Τετάρτη η Wall Street, ακολουθώντας το έντονο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

    Ο Οκτώβριος φαίνεται πως θα επιβεβαιώσει την φήμη του ως ένας μήνας με έντονη νευρικότητα, εκτιμούν οι αναλυτές στη Wall Street. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου επανήλθε στο επίπεδο του 1,52%.  Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις στον πληθωρισμό και κυρίως την αγορά καυσίμων, η ανησυχία γύρω από την μετάλλαξη Δέλτα καθώς και το ζήτημα της αύξησης του ορίου χρέους – το οποίο κινδυνεύει να οδηγήσει σε οικονομική κρίση στις ΗΠΑ σε περίπτωση που το ζήτημα δεν λυθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου – επιδεινώνουν την κατάσταση στην αμερικανική αγορά μετοχών.

    Ισχυρά πτωτικά κινούνται οι αεροπορικές μετοχές της American Airlines και της JetBlue, οι οποίες σύμφωνα με την Goldman Sachs θα επηρεαστούν αρνητικά από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και την χαμηλότερη ζήτηση. Ανάλογα πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, ενώ η πτώση τους επηρεάζει και τις Boeing με την General Electric.

    Σημαντική πτώση σημειώνουν και οι τεχνολογικές μετοχές, με την Facebook και την Apple να υποχωρούν άνω του 1% στο άνοιγμα.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου  568.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 428.000 νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο.

    Κάπως έτσι, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινούταν στις 34.093,58 μονάδες, με απώλειες  -0,64%, ο S&P 500 στις 4.323.73 μονάδες με πτώση -0,51% ενώ ο Nasdaq στις 14.400,68 μονάδες, με απώλειες  -0,23%.

    Εν τω μεταξύ, ισχυρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου του WTI  να κινείται στο -1,62% στα 77,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent  Δεκεμβρίου κινείται στα 81,28 δολάρια το βαρέλι με πτώση -1,55%.



    ΣΧΟΛΙΑ