• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα λόγω της νέας κόντρας Τραμπ με κινεζικές εταιρείες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες κινείται στο άνοιγμα της Παρασκευής η Wall Street, εν μέσω της ανησυχίας για νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά την απόφαση του Τραμπ να προχωρήσει στην απόφασή του να απαγορεύσει τις δημοφιλείς πλατφόρμες TikTok και WeChat.

    Μάλιστα, οι απώλειες των βασικών δεικτών έρχονται κόντρα στα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο, τα οποία ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, αν και ο ρυθμός βελτίωσης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τους περασμένους μήνες. Η Αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 1,76 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργία να υποχωρεί στο 10,2%.

    Ωστόσο, το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ, το οποίο προβλέπει πως σε 45 ημέρες θα απαγορευτεί  κάθε συναλλαγή προσώπων υπό αμερικανική δικαιοδοσία με την ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok. Παράλληλα, εξέδωσε και ανάλογη διαταγή και για την Tencent, στην οποία ανήκει η επίσης δημοφιλής πλατφόρμα WeChat.

    Την ίδια ώρα ο Τραμπ φρόντιζε να επαναφέρει τους δασμούς 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά. Ο Καναδάς είχε προειδοποιήσει ότι θα ανταποδώσει αν ο Τραμπ επανέφερε τους δασμούς.

    Εξάλλου, οι επενδυτές επικεντρώνονται για μια ακόμα ημέρα στο κατά πόσον θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία και για νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, το οποίο συζητιέται στο Κογκρέσο.

    Σε αυτό το κλίμα, περίπου 40 λεπτά μετά το άνοιγμα της Wall Street, o  Dow Jones υποχωρούσε στις 27.271,29 μονάδες με απώλειες -0,42%, ο  S&P 500 στις 3.342,04 μονάδες με πτώση -0,21% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 11.078,73 με απώλειες -0,26%.



    ΣΧΟΛΙΑ