• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες «δείχνουν» τα futures με την προσοχή στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Πιέσεις δέχονται τα futures στη Wall Street, μετά το αρνητικό κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και την πτώση 2,29% του δείκτη Nasdaq.

    Βασικός λόγος που σημειώθηκαν οι χθεσινές απώλειες στους βασικότερους δείκτες της Wall Street, είναι η ανακοίνωση για αύξηση των αιτημάτων παροχής επιδόματος ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε στις 1,416 εκατομμύρια, από 1,307 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως ο αριθμός τους θα κυμανθεί στις 1,30 εκατ. αιτήσεις.

    Στη συνεδρίασης της Πέμπτης, ο Dow Jones υποχώρησε στις 26.652,33 μονάδες με απώλειες 353,51 μονάδων ή -1,31%. Ο S&P 500 υποχώρησε στις 3.235,66 μονάδες με πτώση -1,23%, με τον κλάδο της τεχνολογίας επικοινωνιών να υποχωρεί κατά 2,63%. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε στις 10.461,42 μονάδες με απώλειες -2,29%.

    Ο Dow αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα σε λιγότερο από 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 οδηγεί με κέρδος 0,3%. Ο Nasdaq είναι σε ρυθμό απωλειών 0,4%.

    Η αύξηση των αιτημάτων επιδόματος ανεργίας «βύθισε» τους δείκτες στη Wall Street, καθώς δείχνει ότι η αγορά εργασίας μένει στάσιμη την ώρα που τα κρούσματα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται. Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην έξαρση των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά την απαίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών να κλείσει η κινέζικη πρεσβεία στο Χιούστον. Η Κίνα, στο άκουσμα αυτής της απόφασης, άσκησε δριμεία κριτική, απειλώντας ακόμα και με κυρώσεις.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι ένα εμπορικό σύμφωνο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ «σημαίνει λιγότερο για μένα τώρα από ό, τι όταν το έφτιαξα». Τις δηλώσεις Τραμπ διαδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ενταχθούν με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

    Έτσι τα futures του Dow Jones πέφτουν κατά 93 μονάδες ή στο -0,35% ενώ αυτά του S&P κινούνται πτωτικά στις 3.217 μονάδες ήτοι στο -0,31%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του Nasdaq χάνουν 100,70 μονάδες ήτοι στο -ο,98%.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ