• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος στο άνοιγμα με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Ανοδικά άνοιξαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα χθεσινά μεικτά κέρδη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να οδηγούνται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

    Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 15% από το χαμηλό του στα μέσα Ιουνίου, με την τελευταία ώθηση να προέρχεται από την βραδύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών καταναλωτή και την απροσδόκητη πτώση των τιμών παραγωγού τον Ιούλιο. Ο δείκτης βρίσκεται έχει κερδίσει πάνω από το 50% των απωλειών του, με τους επενδυτές να κοιτάζουν πλέον το επίπεδο των 4.231 μονάδων.

    «Οι κύριοι δείκτες διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά που χρονολογούνται από τον Μάιο και τον Ιούνιο και αυτά τα υψηλά χρησιμεύουν τώρα ως βραχυπρόθεσμη αντίσταση», δήλωσε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments.

    Στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό, οι δείκτες χθες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα. Ο Dow Jones έκλεισε στις 33.336,67 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,08%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.207,27 με οριακή πτώση -0,07%. Ο Nasdaq υποχώρησε στις 12.779,91 μονάδες με απώλειες -0,58%.

    Η μεγαλύτερη του αναμενομένου υποχώρηση του πληθωρισμού, έδωσε ελπίδες στην αγορά ότι η Fed θα απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, με την αύξηση των 50 μονάδων βάσης, να μοιάζει πιθανότερο σενάριο. Η Fed έχει αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 225 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο, καθώς μάχεται για να μειώσει τη ζήτηση χωρίς να πυροδοτήσει μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία.

    Τα στοιχεία του πληθωρισμού, παρά την γενικότερη απαισιοδοξία που επικρατεί, έδωσαν ανάσα στους επενδυτές καθώς είναι ένα καλό σημάδι ανάκαμψης, με το χειμώνα που έρχεται ωστόσο να είναι πολύ δύσκολος και οι προβλέψεις ζοφερές.

    Οι μετοχές υψηλής ανάπτυξης και τεχνολογίας, όπως η Meta και η Amazon σημείωσαν άνοδο 1% και 0,5% η καθεμία, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

    Η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 0,8% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι ο κατασκευαστής iPhone εξακολουθεί να αναμένεται να κατασκευάζει περίπου τον ίδιο αριθμό κινητών τηλεφώνων με πέρυσι, αντισταθμίζοντας τους ισχυρισμούς ότι η οικονομική επιβράδυνση θα επιβάρυνε σημαντικά τη ζήτηση.

    Οι επενδυτές αγόρασαν 7,1 δισ. δολάρια σε μετοχές την εβδομάδα έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την Bank of America, με τις μετοχές ανάπτυξης να καταγράφουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή τους από τον Δεκέμβριο του 2021.

    Έτσι στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones σημείωνε άνοδο 137 μονάδων ή 0,41%, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 19 μονάδων ή 0,45% και ο Nasdaq σημείωνε άνοδο 69,5 μονάδων ή 0,55%.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Επενδύστε σε μετοχές – Σε 3 χρόνια θα επιστρέψουν στα ιστορικά υψηλά τους



    ΣΧΟΛΙΑ