• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδο προμηνύουν τα futures λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν

    • NewsRoom
    Wall Street


    Τα μάτια της αμερικανικής και παγκόσμιας αγοράς στρέφονται στην ορκομωσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ ώρα Ελλάδος.

    Τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street δείχνουν ένα δυναμικό άνοιγμα, την ώρα που οι προετοιμασίες για την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον συνεχίζονται, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν καθυσήχασε χθες την αγορά, αφού παρουσίασε το οικονομικό όραμα της νέας διοίκησης στους νομοθέτες το οποίο περιελάμβανε επιθετικές δαπάνες, αυξήσεις φόρου εταιρειών, καθώς όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντέξουν υψηλότερο συντελεστή φόρου των εταιρειών εάν συντονιστεί με τις υπόλοιπες οικονομίες, αλλά και κατάλληλα μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίσουν τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

    Η Γέλεν η οποία εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας την Τρίτη, ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης για να βοηθήσει την οικονομία. «Ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ούτε εγώ, προτείνω αυτό το πακέτο ανακούφισης χωρίς να έχουμε μια εκτίμηση για το χρέος της χώρας. Αλλά τώρα, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε με μεγάλο τρόπο», δήλωσε η Γέλεν. «Πιστεύω ότι τα οφέλη θα ξεπεράσουν κατά πολύ το κόστος, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε ανθρώπους που αγωνίζονται για πολύ καιρό».

    Έτσι, ο Dow Jones την Τρίτη έκλεισε στις 30.930,52 μονάδες με άνοδο 0,38%, ο S&P 500 στις 3.798,91 μονάδες με άνοδο 0,81% ενώ ο Nasdaq στις 13.197,18 μονάδες με άνοδο 1,53%.

    Σήμερα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Morgan Stanley. H τράπεζα κατέγραψε αύξηση 57% στα καθαρά κέρδη στα 3,27 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 13,64 δισ. δολάρια, έναντι των 10,86 δισ. δολαρίων στο περασμένο έτος.

    Η μετοχή της Netflix προσθέτει 13,46% προσυνεδριακά, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα τετάρτου τριμήνου 2020 έφθασαν τα 6,64 δισ. δολάρια, έναντι 5,47 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. Η αναγκαστική παραμονή μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας στο σπίτι της λόγω της πανδημίας ωφέλησε το Netflix, το οποίο ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τους 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007, που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

    Η Procter & Gamble ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,9 δισ. δολαρίων ή 1,47 δολαρίων ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,41 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,64 δολάρια και οι πωλήσεις στα 19,7 δισ. δολάρια.

    Μείωση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η UnitedHealth. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,21 δισ. δολάρια, από τα 3,54 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή της προσυνεδριακά βρίσκετα στο -0,65%.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντκά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 64 μονάδες ή 0,20%, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 17,4 μονάδες ή 0,46%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 125,5 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 0,96%.

    Διαβάστε επίσης:

    Γυρίζουν σελίδα οι ΗΠΑ: Σήμερα η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

    Η πανδημία ωφέλησε το Netflix: Οι 204 εκατ. συνδρομητές θα δώσουν λύση στα χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ