Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα των Ευχαριστιών – Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε η Nvidia

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang φωτογραφία: Photographer: I-Hwa Cheng/Bloomberg

Με τις τεχνολογικές μετοχές να υπεραποδίδουν, η Wall Street άνοιξε σε ανοδικό έδαφος την «κουτσουρεμένη» εβδομάδα των Ευχαριστιών (η αγορά θα μείνει κλειστή την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή).

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.151,04 μονάδες με άνοδο 0,58%, ο S&P 500 στις 4.547,38 μονάδες με κέρδη 0,74% και ο Nasdaq στις 14.284,53 μονάδες με άνοδο 1,13%.

Οι τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 1,5% και 1%, αντίστοιχα.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing κλείνοντας στο +4.66%, ενώ ακολούθησε η Intel στο +2,12% και η Microsoft  στο +2,05%, με την τελευταία να βρίσκει μια μικρή ώθηση μετά την ανακοίνωση για την έναρξη συνεργασία της με τον πρώην CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν. O Αλτμαν θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Caterpillar με απώλειες -1%.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 21 έκλεισαν ανοδικά και 9 πτωτικάικα.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, ισχυρά ανοδικά έκλεισε ο τίτλος της Νvidia, σε νέο ιστορικό υψηλό, μια ημέρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα της στο τρίτο τρίμηνο. Η Nvidia έκλεισε στα 504,2 δολάρια με άνοδο +2,3% και την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται στα 1,2 τρισ. δολάρια. Οι αναλυτές αναμένουν πως η εταιρεία θα ανακοινώσει αύξηση εσόδων άνω του 170%. Η μετοχή είναι η πιο επιτυχημένη από όλες του S&P 500 το 2023, με συνολικά άνοδο 237% μέχρι στιγμής.

Πέρα από τις ανακοινώσεις της Nvidia – η οποία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της αγοράς καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης – η Wall Street θα παρακολουθεί επίσης τα τελευταία πρακτικά της Fed, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος εν αναμονή νέων περικοπών στην παραγωγή – Μικρές απώλειες για τον χρυσό

Λευκός Οίκος: «Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Τα «καμπανάκια» Μητσοτάκη για αλαζονεία και οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που έρχονται