• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά τα futures – Έτοιμοι οι δείκτες για το καλύτερο κλείσιμο εβδομάδας από τα μέσα Ιουλίου


    Ανοδικά κινούνται τα futures στη Wall Street, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι οδεύουμε προς το καλύτερο και πιο αισιόδοξο κλείσιμο εβδομάδας από τα μέσα καλοκαιριού.

    Την Πέμπτη, οι δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν να ασχολούνται ιδιαίτερα με τη δήλωση της Νάνσι Πελόζι, η οποία είπε ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητο νομοσχέδιο για τις αεροπορικές εταιρίες όπως είχε προτείνει ο Τραμπ, παρά μόνο θα αναφέρεται μέσα στο γενικότερο σχέδιο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δείκτες την Πέμπτη έκλεισαν ανοδικά, με τον Dow Jones να κλείνει στις 28.425,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,43%, ο S&P 500 στις 3.446,83 μονάδες με κέρδη 0,80% ενώ ο Nasdaq στις 11.420,98 μονάδες με άνοδο 0,50%.

    Οι δείκτες έχουν βάλει μπρος τις μηχανές για να πετύχουν εβδομαδιαία κέρδη τουλάχιστον 2,7%, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν σε ανοδικά έδαφος μέχρι και το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

    Οι επενδυτές αναμένουν ένα σχέδιο τόνωσης της οικονομίας, με την Νάνσι Πελόσι και τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, να συνεχίζουν εκ νέου τις συζητήσεις, γεγονός που προξενεί ευφορία στην αγορά. Οι δυο τους έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σήμερα Παρασκευή και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα παρθούν. Ο Ντόναλντ Τραμπ  συνεχίζει να πιέζει για μια σειρά «αυτόνομων» συμφωνιών τόνωσης αντί για το ολοκληρωμένο πακέτο των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να το απορρίπτουν οι Δημοκρατικοί.

    Στο πλαίσιο αυτό, τα futures του Dow Jones στο ταμπλό κινούνται στο +ο,51% κερδίζοντας 144 μονάδες, με αυτά του ευρύτερου S&P 500 να κερδίζουν 19,50 μονάδες στο 0,57%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του Nasdaq λίγο πριν το άνοιγμα κερδίζουν 74,25 μονάδες ή 0,63%.



    ΣΧΟΛΙΑ