• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπια άνοδο, μακριά από τα υψηλά ημέρας, ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.915,78 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.121,43 μονάδες με άνοδο 0,31% ενώ ο Nasdaq στις 12.061,37 μονάδες με άνοδο 0,40%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Travelers (1,60%) και IBM (1,20%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-1,10%) και Amgen (-1,21%).

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα μήνα, κοντά στο 3%, καθώς οι επενδυτές πούλησαν ομόλογα. Η κίνηση οδήγησε τον Dow Jones και τους υπόλοιπους βασικούς δείκτες να περιορίσουν τα κέρδη τους, χωρίς πάντως να οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση όπως  είχε συμβεί σε παρόμοιες κινήσεις μέσα στο 2022.

    Το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street είχε βρει νωρίτερα ώθηση καθώς το Πεκίνο απέσυρε ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid-19. Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ολοκληρώνουν τις έρευνές τους για την Didi (+24,32%), είδηση που έδωσε ώθηση στις μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που διαπραγματεύονται στην αμερικανική αγορά.

    Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών καζίνο, με την  Wynn Resorts να κλείνει στο +2,47%, αλλά και εκείνες των εταιρειών ηλιακής ενέργειας, μετά την  κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αναστείλει τους δασμούς σε προϊόντα ηλιακών πάνελ από τέσσερις χώρες. Η Enphase Energy έκλεισε με άνοδο 5,41%

    Κατά τα άλλα, οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 1,99% μετά από το split 20 προς 1 .

    Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο, ο οποίος αναμένεται το πρωί της Παρασκευής. Ο βασικός δείκτης πληθωρισμού αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί από ορισμένους ως επιβεβαίωση ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ