• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος – Πώς κινούνται οι δείκτες

    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Όπως μας επιβεβαιώνει η απόδοση των futures των βασικών δεικτών, οι δείκτες αναμένεται να κινηθούν με αρνητικά πρόσημα, εν αναμονή του εαορτασμού του Thanksgiving αλλά και της Black Friday 2023.

    Ειδικότερα, οι δείκτες καταγράφουν ήπιες απώλειες, ωστόσο το βλέμμα των αγορών παραμένει στραμμένα στα οικονομικά αποτελέσματα της NVidia, αλλά και στις εξελίξεις για την OpenAΙ, μετά την απομάκρυνση του CEO, Sam Altman, με τη μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων να απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που το ΔΣ της εταιρείας δεν ανακαλέσει την απόφασή του, επαναφέροντας τον Altman στα καθήκοντά του.

    Πώς κινούνται οι δείκτες

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 35.057,60 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,27%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Travelers Cos. Inc. (1,69%), Verizon Communications Inc. (1,67%) και Visa Inc. Cl A (0,65%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Cisco Systems Inc. (-1,15%), Microsoft Corp. (-1,46%) και Intel Corp. (-2,11%).

    Την ίδια ώρα, ο S&P 500 κινείται στις 4.528,27 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,42%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Agilent Technologies Inc. (8,19%), Mettler-Toledo International Inc. (5,56%) και Waters Corp. (5,21%), ενώ με τις με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Jacobs Solutions Inc. (-7,05%), Charter Communications Inc. (-3.88%) και Zions Bancorp N.A. (-3,73%).

    Όσον αφορά τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο προσαρμοσμένος κλάδος Υπηρεσιών Επικοινωνίας και ΙΤ Services (1,40%), ενώ ο κλάδος των Μη διαρκών αγαθών είναι σχεδόν αμετάβλητος, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες (-0,01%).

    Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 14.158,55 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,88%.

    Διαβάστε επίσης:
    Βέμπερ: Ανησυχία για το κράτος δικαίου στην Ισπανία

    Νίκος Παπαθανάσης: Θετική αξιολόγηση της Κομισιόν για το αναθεωρημένο «Ελλάδα 2.0»

    Σι (Κίνα): Υπέρ διεθνούς διάσκεψης ειρήνης για επίλυση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ