• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με νέες απώλειες λόγω πετρελαίου και νέων μακροοικονομικών στοιχείων


    Συνεχίζονται οι απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Wall Street, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται σε αρνητικά πρόσημα στο άνοιγμα της Τετάρτης.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν αφενός λόγω της δημοσίευση των νέων μακροοικονομικών στοιχείων που μαρτυρούν την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και αφετέρου λόγω της νέας ανακοίνωσης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, οι οποίες αποφάσισαν να παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τα τέλη του έτους, γεγονός που οδήγησε τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Νοέμβριου του 2022, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε την Τρίτη στις 34.641,97 μονάδες με απώλειες 0,56%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 4.496,83 μονάδες με πτώση 0,42% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ελαφρά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, στις 14.020,95 μονάδες με οριακή πτώση 0,08%.

    Η ανησυχία στους επενδετές συνεχίζεται και σήμερα και όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται ολοένα και περισσότερο καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση νέων μακροοικονομικών στοιχείων με βάση τα οποία θα εξεταστεί η πορεία της αμερικανικής οικονομίας, και τα οποία θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει μέχρι τα τέλη του έτους.

    Λίγο πριν το άνοιγμα των αγορών, όπως μας μαρτύρησαν τα futures, οι δείκτες αναμένεται να καταγράψουν ήπιες απώλειες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τη δημοσίευση του Beige Book της FED.

    Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall Street μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών

    Με ήπια απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Ο Dow Jones κινείται στις 34.528,94 μονάδες με ήπιες απώλειες -0.33%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Salesforce Inc. (1,20%), Walmart Inc. (0,88%) και Caterpillar Inc. (0,71%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Amgen Inc. (-1,72%), Johnson & Johnson (-1,90%) και Apple Inc. (-2,87%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 4.469,93 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,60%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στον κλάδο της Ενέργειας (0,49%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο των Οικονομικών και Real Estate (-0,96%).

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι DexCom Inc. (5,60%), Zimmer Biomet Holdings Inc. (2,98%) και Centene Corp. (2,56%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στις Tesla Inc. (-3,88%), Enphase Energy Inc. (-3,84%) και SolarEdge Technologies Inc. (-3,77%).

    Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 13.892,63 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,92%.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό ισοζύγιο για τον μήνα Ιούλιο παρουσίασε έλλειμμα 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 63,70 δισ. που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα, ανατρέποντας την πρόβλεψη των επενδυτών οι οποίοι θεωρούσαν ότι το έλλειμμα θα αγγίξει τα 68 δισ. δολάρια.

    Ταυτόχρονα, ο δείκτης PMI των υπηρεσιών  για τον μήνα Αύγουστο υποχώρησε στις 50,5 από τις 52,3 μονάδες, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στις 51 μονάδες, ενώ όπως έδειξε η έρευνα της ISM η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών επιταχύνθηκε τον Αύγουστο, με τον δείκτη να αγγίζει τις 54,5 μονάδες από τις 52,7 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας κέρδη για οκτώ συνεχόμενους μήνες.

    Εν τω μεταξύ σήμερα στις 21:00 ώρας Ελλάδας, αναμένεται να δημοσιευτεί η αναφορά Beige Book της Fed, ενώ το βλέμμα των επενδυτών θα παραμείνει στραμμένο και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώνονται την Πέμπτη.

    Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι συνεχείς/μακροχρόνιες αιτήσεις ανεργίας θα αγγίξουν τα 1,715 εκατ. από τα 1,725 εκατ. της προηγούμενης εβδομάδας, με τις αρχικές αιτήσεις να αναμένεται να αγγίξουν τις 235 χιλιάδες από τις 228 χιλιάδες.

    Υπενθυμίζουμε ότι όσο πιο ισχυρή εμφανίζεται η αμερικανική οικονομία και στην προκειμένη η αγορά εργασίας, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed, με τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό να μαίνεται έως ότου υποχωρήσει στο 2%.

    Διαβάστε επίσης:
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις απώλειες για τον Γενικό Δείκτη – Αντίδραση από Quest, Autohellas, Πειραιώς και ΔΕΗ

    Quest: Στα 544 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εξάμηνο – Μείωση 0,2% στα καθαρά κέρδη

    Αττική οδός: Χωρίς ενστάσεις ο διαγωνισμός – Αύριο ανοίγουν οι προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ