• Σχόλιο Αγοράς

    Τι κρύβεται πίσω από το ράλι που επαναφέρει τον δείκτη σε υψηλά διμήνου – Μεγάλο πάρτι σε ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, AEGEAN, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΒIOΧΑΛΚΟ

    Χρηματιστής που πίνει σαμπάνια


    Aν ο γενικός δείκτης κλείσει με κέρδη πάνω από 3% (σ.σ. 2,92% αυτήν την ώρα, στις 654 μονάδες), θα πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από τις 2 Ιουλίου!

    Η φθηνή δικαιολογία Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης της έντασης στη Ν.Α. Μεσόγειο, ότι το Οruc Reis… αποσύρεται για επισκευές, σε συνδυασμό με τη ρητή δέσμευση Μητσοτάκη ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους που ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ δεν έχουν μειωθεί και πως ούτε προβλέπεται, γιατί η χώρα έχει δανειστεί 14 δισ. ευρώ με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ανεβάζουν το ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο.

    Κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο γενικός δείκτης επανακατέκτησε τις 650 μονάδες, αφενός διότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι η Τουρκία τα μαζεύει μετά τις παρεμβάσεις ΗΠΑ και Γερμανίας υπό την απειλή κυρώσεων από την ΕΕ στην χειμαζόμενη οικονομία της.

    Αφετέρου, διότι ο πρωθυπουργός δεν «ξέφυγε» σε παροχές από την Θεσσαλονίκη, ευνοώντας τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα με στόχο τις επενδύσεις και την βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων και την μείωση της ανεργίας.

    Η αγορά έχει να βρεθεί δε σε επίπεδα άνω των 650 μονάδων από τις 20 Ιουλίου!

    Πλέον, θωρακισμένο το Χρηματιστήριο και με τους Κουτσολιούτσους στη φυλακή, κάτι που αποτελεί μήνυμα προς τις αγορές ότι η κεφαλαιαγορά θωρακίζεται και πως δεν θα μένει τίποτα κάτω που να πλήττει την αξιοπιστία της, κερδίζει, όπως φαίνεται, σήμερα το ενδιαφέρον και την προτίμηση των ξένων.

    Θετικό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη, αλλά με περιορισμένα κέρδη για Dax στην Φρανκφούρτη και Cac στο Παρίσι με άνοδο κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, λόγω της επιστροφής της αισιοδοξίας για την ανακάλυψη εμβολίου μέχρι τέλος του χρόνου.

    Ο τραπεζικός κλάδος σκαρφαλώνει στις 334 μονάδες και με κέρδη μεγαλύτερα του 5,2%.

    Πάνω από 5% η άνοδος που καταγράφεται αυτή την ώρα σε Alpha, Πειραιώς και Εθνική και 4,7% στη μετοχή της Eurobank.

    Πεδίο δόξης λαμπρό για την Βιοχάλκο που ενισχύεται πάνω από 6%, η Aegean πάνω από 5%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ (στα 4,84), ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ (0,99 ευρώ) πάνω από 4% και ΕΧΑΕ πάνω από 5%, στα 3 ευρώ. Το gap των απωλειών από τον περασμένο Φεβρουάριο κάλυψε ο Μυτιληναίος με κίνηση στα 8,90 ευρώ, στα 13,59 ευρώ ο ΟΤΕ, που τον χωρίζει λιγότερο από 1 ευρώ από τα υψηλά έτους, κέρδη 3,23% για τον ΟΠΑΠ, στα 8,62, στα 15,61 ευρώ ενισχύεται το Jumbo και με κέρδη 2,7%, αντίδραση 2,3% έχει βγει στην ΜΟΗ και 2,5% στα ΕΛΠΕ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 81 ενισχύοινται και 11 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ