• Σχόλιο Αγοράς

    Τέταρτη ημέρα πτώσης για τον χρυσό – Στο -1,5% έκλεισε η εβδομάδα

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Με μικρές απώλειες έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω αμφιβολιών για τις επόμενες κινήσεις της FED, μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

    Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 2,30 δολάρια ή -0,1%, για να διαμορφωθεί  στα 1.946,60 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου.

    Tο ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 8 σεντς ή -0,3%, για να διαμορφωθεί στα 22,74 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 4,1%.

    Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με πτώση  5 σεντς ή -1,2%, για να διαμορφωθεί στα 3,72 δολάρια η λίβρα. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 3,8%, στη χειρότερη επίδοση από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 20 σεντς, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη στα 914,60 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 1,5%.

    Σε εντελώς αντίθετο κλίμα, το  παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε με νέα άνοδο 3,60 δολαρίων ή 0,3%, στα 1.309,10 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 3,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Fitch: Υπό παρακολούθηση για πιθανή αναβάθμιση το αξιόχρεο της Intralot

    ΗΠΑ: Πρόσθετες εξουσίες στον εισαγγελέα που μελετά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν

    IGB: Πάνω από το 82% της χωρητικότητας του αγωγού έχει δεσμευθεί για το 2023-24



    ΣΧΟΛΙΑ