• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» η Wall Street – Βουτιά 4,9% για την Tesla

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αν και κατάφεραν να μαζέψουν ένα μέρος των ενδοσυνεδριακών απωλειών τους στο τέλος της συνεδρίασης.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 39.170,24 μονάδες με πτώση 1%, ο S&P 500  υποχώρησε στις 5.205,81 μονάδες με απώλειες -0,72% ενώ ο Nasdaq στις 16.240,45 μονάδες με πτώση -0,95%.

    Αυτή ήταν η δεύτερη ημέρα υποχώρησης για τον Dow Jones και τον S&P 500, με την αγορά να ξεκινά με προβλήματα το δεύτερο τρίμηνο, μετά από μια πολύ ισχυρή επίδοση για το πρώτο τέταρτο του 2024. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 10% στο πρώτο τρίμηνο, στην καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2019, ενώ ο Nasdaq κέρδη 9% με ώθηση από το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται την Τρίτη, καθώς οι προσδοκίες της αγοράς για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη FED τον Ιούνιο μειώθηκαν, μετά και τα ισχυρά στοιχεία για τους δείκτες PMI της βιομηχανικής παραγωγής αλλά και τα σταθερά στοιχεία για τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα.

    Παράλληλα, ενισχύοντας τους φόβους της αγοράς,  οι αξιωματούχοι της Fed, Mary Daly  (πρόεδρος FED Σαν Φρανσίσκο) και Loretta Mester (πρόεδρος FED Κλίβελαντ) δήλωσαν  την Τρίτη ότι αναμένουν μειώσεις επιτοκίων φέτος, αλλά αυτές δεν αναμένεται να αρχίσουν να πραγματοποιηθούν  σύντομα.

    Πλέον οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο έχουν μειωθεί στο 58,8%, από περίπου 70% πριν από μια εβδομάδα.

    Πλέον, το μεγάλο ερώτημα στην αγορά είναι αν η δυναμική έναρξη του 2024 μπορεί να διατηρηθεί εάν η Fed αργήσει να ξεκινήσεις τις μειώσεις στα επιτόκια.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 7 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, με τις σημαντικότερες κινήσεις να καταγράφονται για τη Dow Inc. (1,78%) και την Walt Disney (1,07%).

    Από τις υπόλοιπες 23 μετοχές που έκλεισαν με απώλειες, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η  UnitedHealth κλείνοντας στο -6,44%, μετά τα απογοητευτικά οριστικά ποσοστά πληρωμής για το Medicare Advantage το επόμενο έτος. Η μετοχή της Amgen έκλεισε στο -2,41%, ενώ με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν οι 3M, Intel, Cisco, Home Depot, Walmart και Nike. 

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε το -4,9% για την Tesla, μετά την δημοσίευση στοιχείων για απογοητευτικές παραδόσεις οχημάτων στο πρώτο τρίμηνο.

    Απογοήτευση και για την PVH Corp η οποία έκλεισε στο -22%, καθώς ο ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων Calvin Klein και Tommy Hilfiger έδωσε στους επενδυτές μια απογοητευτική πρόβλεψη κερδών για το έτος.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Άγγιξε τα 89 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο

    Σε υψηλά ξανά ο χρυσός μετά τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή

    Βουτιά στις ευρωαγορές – Στο -1,13% ο DAX



    ΣΧΟΛΙΑ