• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» η Wall Street εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της FED – Σε υψηλό 2,5 ετών το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    wall street


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με του επενδυτές αν αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις της FED, αμέσως μετά την ολοκλήρωση τη διήμερης συνεδρίασής της.

    Η αγορά δεν αναμένει να υπάρξει άμεσα μια αλλαγή στη πολιτική της FED ως προς τα βασικά επιτόκια. Ωστόσο θεωρούν πως η άνοδος του πληθωρισμού ενδέχεται να ανοίξει τις συζητήσεις για μελλοντικές κινήσεις που θα αφορούν αρχικά το πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων και πιθανών μια αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την αύξηση των βασικών επιτοκίων, ταχύτερα από την σημερινή πρόβλεψη.

    Την Τρίτη το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) κατέγραψε άνοδο 0,8% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο (έναντι 0,6% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο), ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 6,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, έναντι 6,2% τον Απρίλιο.

    Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη PPI κατά 0,6% τον Μάιο σε μηνιαία και κατά 6,3% σε ετήσια βάση.

    Οι λιανικές πωλήσεις το Μάη αναμένεται να μειωθούν κατά 0,7%, αφού προηγουμένως ήταν σταθερές, ενώ η βιομηχανική παραγωγή φαίνεται να αυξάνεται 0,6% το μήνα και θα παρακολουθείται στενά εν μέσω ζητημάτων σχετικά με τους περιορισμούς στην προσφορά και τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο  μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones σημείωσε η Chevron (+2,16%), χάρη και στην άνοδο των τιμών άνω του 1% του πετρελαίου. Το συμβόλαιο Αυγούστου του Brent έκλεισε με άνοδο σχεδόν 1,6% στα 73,99 δολάρια το βαρέλι, σε υψηλό 2 ετών, ενώ το συμβόλαιο Ιουλίου του WTI έκλεισε με άνοδο σχεδόν 1,8% στα 72,12 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

    Η μετοχή της Exxon έκλεισε με άνοδο 3,64% μετά τη δήλωση της Bank of America, ότι η πρόσφατη αναταραχή στο διοικητικό συμβούλιο της πετρελαϊκής εταιρείας, μαζί με την επιθετική μείωση του κόστους και τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, σημαίνει ότι είναι πιθανό να άρει το μέρισμά της πριν από το τέλος του έτους.

    Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 34.299,33 μονάδες, με πτώση -0,27%, ο S&P 500 στις 4.246,59 μονάδες, με πτώση -0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.072,86 μονάδες, με πτώση -0,71%.



    ΣΧΟΛΙΑ