• Σχόλιο Αγοράς

    Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street – Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    wall street


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.931,05 μονάδες, με πτώση -0,58%, ο S&P 500 στις 4.688,67 μονάδες με απώλειες  -0,26% ενώ ο Nasdaq στις 15.921,57 μονάδες, κλείνοντας στο -0,33%.

    Ελαφρά πτώση στο επίπεδο του 1,59% κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

    Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων των αλυσίδων λιανικής πώλησης. Μετά τη Home Depot και τη Walmart, ήρθε η σειρά των  Target και  Lowe’s να ανακοινώσουν τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία μάλιστα κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

    Ωστόσο, η μετοχή της Target έκλεισε με απώλειες 4,76%, ενώ η Lowe’s έκλεισε μόλις στο +0,44%, αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε με άνοδο άνω του 2%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Apple (1,65%), Home Depot (0,65%) και
    Johnson & Johnson (0,41%).

    Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη άσκησε η μετοχή της Visa, μετά και την απόφαση της Amazon να σταματήσει να δέχεται πληρωμές με τις πιστωτικές της κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο. Η μετοχή της έκλεισε στο -4.70%.

    Ιδιαίτερα πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Goldman Sachs, κλείνοντας στο -2,86%.

    Εκτός Dow Jones, μεγάλη διόρθωση πραγματοποίησε η μετοχή της Rivan, η οποία είχε εντυπωσιάσει με το ντεμπούτο της στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή έκλεισε στο -15,08%.

    Από εκεί και πέρα, η πτώση των τιμών του πετρελαίου  και η παρέμβαση Μπάιντεν ο οποίος ζήτηση την παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών για το ζήτημα της αύξησης της βενζίνης, επηρέασε αρνητικά τον κλάδο της ενέργειας. Η τιμή το αργού τύπου WΤΙ παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3% στα 78,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent Ιανουρίου διαμορφώθηκε στα 80,28 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,6% στο ICE Futures Europe.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,7% τον Οκτώβριο, στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,520 εκατ. μονάδων.



    ΣΧΟΛΙΑ