• Σχόλιο Αγοράς

    Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

    Dow Jones Wall Street


    Με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν στo υψηλότερο σημείο της ημέρας, ανακάμπτοντας κατά την τελευταία ώρα των συνεδριάσεων στη Νέα Υόρκη, η Wall Street ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά ρεκόρ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.953,46 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,53%, ο S&P 500 στις 3.968,94 μονάδες, με κέρδη 0,65%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,05% στις 13.459,71 μονάδες.

    Η αισιοδοξία επιστρέφει σταδιακά στη Wall Street, καθώς τα στοιχεί έδειξαν πως ο πληθωρισμός αυξάνεται αλλά με τους προβλεπόμενους ρυθμούς και όχι με κάποιο άλμα που θα ήταν ικανό να οδηγήσει την FED σε πρόωρη αλλαγή της στρατηγικής των μηδενικών επιτοκίων. Παράλληλα, το νέο πακέτο τόνωσης που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία, που αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Έτσι το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην Τετάρτη, όταν και η FED συνεδριάζει για την νομισματική της πολιτική, με την αγορά να περιμένει με αγωνία το αν θα υπάρξει αλλαγή στην πρόβλεψή της για την πορεία του πληθωρισμού για το επόμενο διάστημα.

    Βέβαια η ημέρα είχε αρκετές αναταράξεις για τους βασικούς δείκτες, οι οποίοι κινήθηκαν ενδοσυνεδριακά σε αρνητικό έδαφος μετά τις ειδήσεις για την αναβολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε μια σειρά από χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Τόσο ο EMA όσο και ο ΠΟΥ αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσουν τις οδηγίες που θα δώσουν σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αποφασίζοντας για το αν υπάρχουν συσχετίσεις με περιστατικά θρομβόσεων.

    Πάντως, οι μετοχές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σήμερα ήταν αυτές των αεροπορικών, με την American Airlines και την United Airlines να  κινούνται κοντά στο +7% και +8%, αντίστοιχα. Και αυτό καθώς το σαββατοκύριακο τα αμερικανικά αεροδρόμια κατέγραψαν την υψηλότερη κίνηση εδώ και έναν χρόνο.

    Από την άλλη η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνέχισε να κινείται κοντά στο 1,61%, παρουσιάζοντας μικρή αποκλιμάκωση από τα υψηλά έτους που βρέθηκε την Παρασκευή.

    Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των McDonald’s, Walgreens  και Nike, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες εκείνες των Dow, Boeing, Chevron. Συνολικά 19 έκλεισαν με άνοδο και 11 με απώλειες.



    ΣΧΟΛΙΑ