• Σχόλιο Αγοράς

    Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι ευρωαγορές με πιέσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τετάρτη, με τις ευρωαγορές να μην περνούν ταυτόχρονα σε αρνητικό έδαφος στις τελευταίες τρεις ώρες των συνεδριάσεων, την ώρα που και η Wall Street περνούσε στο «κόκκινο».

    Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 505,61 μονάδες κλείνοντας με απώλειες -0,43%, παρά την άνοδο κατά 1,3% των μετοχών τεχνολογίας. Ισχυρή ήταν αντίθετα η πίεση στις μετοχές του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,9%.

    Στη Βρετανία ο  FTSE 100 έκλεισε στις 8.040,38 μονάδες με οριακές απώλειες -0,06%, στη Γερμανία ο DAX  έκλεισε στις 18.088,70 μονάδες με πτώση -0,27% ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 8.091,86 μονάδες με απώλειες -0,17%.

    Αντίστοιχα, στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις  34.271,12 μονάδες με πτώση -0,27% ενώ ο IBEX 35 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 11.027,80 μονάδες με απώλειες  -0,43%.

    Από τις μετοχές, η UBS έκλεισε με απώλειες 2,91% στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας, καθώς οι μέτοχοί της ενέκριναν αλλαγές στο σύστημα ομολόγων AT1 της τράπεζας, προστατεύοντάς τα από συνέπειες παρόμοιες με αυτές που υπέστησαν οι ομολογιούχοι της Credit Suisse μετά την κατάρρευσή της.  Η αλλαγή μετακινεί τα ομόλογα AT1 σε μια δομή μετατροπής μετοχών. Η UBS είχε προσπαθήσει να καταστήσει τα χρεόγραφα, γνωστά και ως  «CoCos», πιο ελκυστικά, μετά τις απώλειες των ομολογιούχων της Credit Suisse. Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το αμερικανικό hedge fund Appaloosa κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ κατηγορώντας την πρώην Credit Suisse -που τώρα απορροφήθηκε από την UBS- ότι παραπλάνησε τους επενδυτές πριν διαγραφούν τα ομόλογά της 17 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Reuters.

    Η μετοχή της ολλανδικής προμηθευτή ημιαγωγών ASM International έκλεισε με άνοδο 10,99% καθώς στα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μετά το κλείσιμο της Τρίτης, η εταιρεία ανέφερε υψηλότερα έσοδα και καθαρά κέρδη και αύξησε τις προβλέψεις εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο και το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

    Αντίθετα, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Evotec σημείωσε βουτιά 32,02% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους 2023, τα οποία παρουσίασαν λειτουργική ζημία 47,5 εκατ. ευρώ, έναντι 20,9 εκατ. ευρώ λειτουργικών κερδών το προηγούμενο έτος.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΔΜΗΕ – Νational Grid SA: Προκηρύσσονται οι μελέτες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Saudi Greek Interconnection

    Hugo Boss: Πώληση της επιχείρησης του οίκου στην Ρωσία στην εταιρεία Stockmann

    Boeing: Απώλειες 355 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, στα 3,9 δισ. οι ταμειακές δαπάνες – Ανοδικά η μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ