• Σχόλιο Αγοράς

    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η Wall Street – Άνοδος 1% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street την Τρίτη, μετά τις απώλειες την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ενώ νέα άνοδο 1% πραγματοποίησε ο Nasdaq.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.704,10 μονάδες με άνοδο 0,56% ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 3.919,25 μονάδες με κέρδη 0,70%.

    Ο Nasdaq έκλεισε στο +1,01% στις 10.742,63 μονάδες. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τεχνολογικό δείκτη, καθώς η αισιοδοξία για την επιβράδυνση του πληθωρισμού ώθησε τους επενδυτές στις μετοχές της τεχνολογίας. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο τριήμερο σερί νικών του δείκτη από τον Νοέμβριο.

    Οι αναλυτές άκουσαν τον Τζερόμ Πάουελ της FED να αναφέρει από τη Σουηδία πως θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις για την υποχώρηση των τιμών, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το πόσο πολύ θα πρέπει να αυξηθούν τα βασικά επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

    Η αγορά, πάντως, αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν μια πιο σαφής εικόνα για την αποτελεσματικότητα των κινήσεων της FED. Οι επενδυτές μπήκαν στο νέο έτος ανησυχώντας ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Ωστόσο, πολλοί φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται.

    Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τις εταιρικές ανακοινώσεις για τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών την Παρασκευή, για τυχόν ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας.

    «Πιθανότατα θα είμαστε σε αυτό το πολύ στενό εύρος και πιθανότατα χωρίς κατεύθυνση μέχρι να περάσουμε τουλάχιστον την Πέμπτη με την έκθεση ΔΤΚ και μετά την έναρξη της σεζόν κερδών, η οποία είναι επίσης αργότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Μέγκαν Χόρνμαν της Verdence Capital Advisors. «Αυτή τη στιγμή, απλώς πιστεύω ότι η αγορά βρίσκεται στο μέσο της αναμονής για τα οικονομικά δεδομένα και της απορρόφησης μέρους της ομιλίας της Fed».

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Dow Inc. (2,15%), Caterpillar (1,58%) και Verizon Communications (1,40%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Boeing (-0,90%), UnitedHealth Group (-0,83%) και Coca-Cola (-0,77%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, εντυπωσιακή άνοδο 8,18% σημείωσε η Warner Bros. Discovery, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών του S&P 500.



    ΣΧΟΛΙΑ