• Σχόλιο Αγοράς

    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές των ενεργών συμβολαίων του πετρελαίου, με την αγορά να συνεχίζει να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την κρίση στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά  και τα στοιχεία για την παραγωγή και τη ζήτηση.

    Το ακραίο σενάριο για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Τετάρτη δεν επαληθεύτηκε, με την Ρωσία να δηλώνει πως ξεκίνησε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα. Ωστόσο οι Δυτικοί παραμένουν επιφυλακτική, καθώς δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει τις σχετικές κινήσεις, ενώ το πρόβλημα περιπλέκεται μετά και το ψήφισμα της ρωσικής Δούμας που ζητά από τον πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές των αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

    Σε αυτό το κλίμα, μια μέρα μετά τη βουτιά των ενεργών συμβολαίων του αργού, το συμβόλαιο Μαρτίου του WTI έκλεισε στα 93,66 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,7% ενώ το συμβόλαιο Απριλίου του  Brent σημείωσε κέρδη  2% κλείνοντας στα 95,18 δολάρια το βαρέλι.

    Ανοδικά κινήθηκε και το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο Απριλίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης να ενισχύεται κατά 9,5% στα 4,717 δολάρια ανά ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση την παραγωγή.



    ΣΧΟΛΙΑ