• Σχόλιο Αγοράς

    Ράλι στις ευρωαγορές μετά την πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας – Άλμα 3,08% για τον CAC

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, στον απόηχο της προόδου που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

    Οι επενδυτές παρέμειναν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις γύρω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Οι αγορές ενίσχυσαν τα κέρδη τους μετά την δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου  πως οι συζητήσεις είχαν αποφέρει την πιο σημαντική πρόοδο μέχρι σήμερα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι η Ρωσία αποφάσισε να μειώσει δραστικά τη στρατιωτική της δραστηριότητα που επικεντρώθηκε στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι Ουκρανοί διαπραγματευτές πρότειναν την υιοθέτηση ουδέτερου καθεστώτος με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας.

    Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.537,25 μονάδες με άνοδο  0,86%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  14.820,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο  2,79% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.792,16 μονάδες με άνοδο  3,08%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  25.307,98 μονάδες με άνοδο 2,41% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.614,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,98%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 462,09 μονάδες με άνοδο 1,74%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών να σημειώνει άνοδο 5,9%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αυτή της αγγλο-ρωσικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού και ασημιού, Polymetal International, που έκλεισε με άλμα +39,51%. Το άλμα της μετοχής οφείλεται στην πρόοδο των συζητήσεων μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας αλλα και στην απόφαση της να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της στην Ρωσία προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της σουηδικής πολυεθνικής εταιρεία  εξόρυξης, Boliden AB, κλείνοντας με πτώση -8,69%.

    Διαβάστε επίσης:

    JPMorgan: Τρεις λόγοι για περαιτέρω άνοδο των μετοχών

    Βουτιά άνω του 5% για το πετρέλαιο, κάτω από τα 100 δολάρια το WTI – Πτώση 2% και για τον χρυσό

    Ράλι στις αγορές και άλμα 3,25% για τον Γενικό Δείκτη έφερε η προοπτική εκεχειρίας στην Ουκρανία (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ