• ΑΓΟΡΕΣ

    JPMorgan: Τρεις λόγοι για περαιτέρω άνοδο των μετοχών

    • Bloomberg
    Marko Kolanovic, αναλυτής JP Morgan

    Marko Kolanovic, αναλυτής JP Morgan


    Οι μετοχές μπορούν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία σύμφωνα με τον αναλυτή της JPMorgan Chase & Co, Marko Kolanovic.

    Αν μη τι άλλο, υπάρχει «περισσότερη αρνητικότητα παρά υπερβολικός εφησυχασμός στις αγορές», έγραψαν ο Kolanovic και η ομάδα του σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, τηρώντας μια στάση υπέρ του ρίσκου. Επικαλούνται τρεις λόγους για την αισιόδοξη εκτίμηση τους:

    -Τόσο οι αγορές μετοχών όσο και οι πιστωτικές αγορές έχουν ιστορικά καλή πορεία κατά την έναρξη των κύκλων σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής

    -Ακόμη και όταν οι ονομαστικές αποδόσεις των ομολόγων και τα επιτόκια αυξάνονται, «το πραγματικό επιτόκιο είναι εξαιρετικά αρνητικό» και είναι πολύ νωρίς για να εκληφθεί η αντιστροφή ως σήμα κινδύνου ύφεσης

    -Δεν ακολουθούν σφιχτή πολιτική όλες οι κεντρικές τράπεζες, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι μετοχές «φαίνεται πιθανό να δουν κάποια στήριξη από δημοσιονομικά κίνητρα» σε αυτές τις χώρες

    Τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν ανακάμψει γρήγορα από το selloff που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξισορροπώντας τις φετινές απώλειες.

    Παρόλο που η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων και η αντιστροφή τμημάτων της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ έχουν εγείρει ανησυχίες για επικείμενη επιβράδυνση της οικονομίας, αυτό επηρέασε κυρίως τις αγορές ομολόγων, με τις μετοχές μέχρι στιγμής να αποφεύγουν τους κινδύνους ύφεσης.

     

    U.S. and European stocks have recovered from the shock of the war in Ukraine
    Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ανακάμψει από το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία

    Η ανθεκτικότητα έχει αιφνιδιάσει ορισμένους αναλυτές στρατηγικής μετοχών, ενώ ο Michael Wilson της Morgan Stanley και ο Michael Hartnett της Bank of America έχουν προτρέψει τους επενδυτές να αναζητήσουν ευκαιρίες για να πουλήσουν στο ράλι.

    Η ομάδα της JPMorgan διαφωνεί, λέγοντας ότι οι οικονομικοί δείκτες ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις προσδοκίες και ότι είναι πολύ νωρίς για να τοποθετηθεί κανείς αναμένοντας την ύφεση.

    «Αυτές οι θετικές εκπλήξεις της οικονομίας είναι πιθανό να μεταφραστούν σε εκπλήξεις κερδών την ερχόμενη περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων», ανέφεραν στο σημείωμά τους. Στην πραγματικότητα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια «μεγάλη διαδοχική πτώση» στα κέρδη του S&P 500, «η ανησυχία για την ερχόμενη σεζόν ανακοίνωσης κερδών, που ξεκινά στις ΗΠΑ σε περίπου δύο εβδομάδες, φαίνεται μάλλον χαμηλή».

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που αποχωρεί από τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ