• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Με συνολικές απώλειες 1,9% ολοκληρώθηκε ο Οκτώβριος

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Με συνολικές απώλειες 1,9% ολοκληρώθηκε ο Οκτώβριος για το ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Μάλιστα ο Οκτώβριος ήταν ο έβδομος συνεχόμενος αρνητικός μήνας για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο δέχθηκε την πίεση του ισχυρού δολαρίου αλλά και των υψηλών αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

    Η Δευτέρα ολοκληρώθηκε με τον χρυσό να υποχωρεί εκ νέου, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Το  συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,10 δολ. ή 0,3% και έκλεισε στα 1.640,70 δολάρια  ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Η αγορά του χρυσού αναμένει και αυτή τις ανακοινώσεις της FED την Τετάρτη. Μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι σχεδόν βέβαιη, αλλά το ενδιαφέρον είναι κυρίως στραμμένο στα όσα θα αναφέρει ο Τζερόμ Πάουελ και το αν θα επιβεβαιώσει ή όχι τις προσδοκίες της αγοράς, με ένα «σήμα» για μείωση της ταχύτητας με την οποία η ομοσπονδιακή τράπεζα αυξάνει τα επιτόκιά της, από τις επόμενες συνεδριάσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές – Στο +6% ο Οκτώβριος για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ